Ексклюзиви
пʼятниця, 18 серпня 2017 00:55

Два українські фільми отримали призи на фестивалі у Швейцарії

Два українські фільми отримали призи на фестивалі у Швейцарії
Два українські фільми отримали призи на фестивалі у Швейцарії Фото: Facebook

— Ніколи так не нервував. Я вперше на фестивалі такого рівня, — каже режисер 27-річний Павло Остріков. На 70-му Міжнародному кінофестивалі в швейцарському Локарно його стрічка "Випуск-97" отримала приз молодіжного журі як "найкраща короткометражка"

Головний герой фільму — телемайстер Роман із провінційного містечка — зустрічає однокласницю, яку не бачив понад 20 років, і намагається не втратити її знову. Головні ролі виконали київські актори Олександр Пожарський і Олеся Островська.

— Глядачі сприйняли, багато сміялися. Найприємніше було побачити після показу українську сім'ю, яка емігрувала до Швейцарії більш як 10 років тому. Сказали, що їм сподобався фільм, бо розуміють покоління людей, які випустились зі школи у важкі для України переломні часи.

Уперше "Випуск-97" показали на Одеському кінофестивалі. Там картину назвали найкращою українською короткометражкою. У Локарно режисер Павло Остріков отримав приз — 1 500 швейцарських франків, 39 тис. грн.

За найкращу чоловічу роль на фестивалі відзначили італійця 36-річного Ніколу Ночеллі. Він зіграв в українсько-італійській комедії "Ізі" режисера Андреа Маньяні. Герой Ночеллі — 40-річний невдаха. За дорученням брата має перевезти тіло загиблого українського заробітчанина Тараса у високогірне карпатське село. На кордоні чоловіка ніхто не зустрічає, і він вирішує самотужки шукати родичів Тараса. Знає тільки назву села — Кам'янка. Українською мовою не володіє.

В український прокат комедія "Ізі" вийде 14 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Два українські фільми отримали призи на фестивалі у Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути