Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2008 14:56

Дружину Льва Толстого зіграє її онука

У Німеччині почалися зйомки фільму "Останній полустанок" про російського письменника Льва Толстого. Режисером стрічки став росіянин Андрій Кончаловський, а продюсером — американець Міхаель Гоффман. Бюджет фільму — 13 млн євро.

У центрі сюжету — конфлікт, пов"язаний через спадок Толстого. Письменник хотів, щоб прибутки від книг "Війна і мир" і "Анна Кареніна" йшли на народні цілі. Але його дружина Софія домагалася, щоб гроші отримувала вона та її діти. Не витримавши сімейних чвар, Толстой поїхав із Ясної Поляни, де жив з родиною. Дорогою він захворів на запалення легенів і помер на залізничній станції Астапово.

Софію зіграє англійська акторка Хелен Міррен, 62 роки. Вона двоюрідна онука своєї героїні — Софії Толстої. Хелен походить із російської аристократичної сім"ї і при народженні отримала ім"я Єлена Миронова. А Толстим стане 78-річний Крістофер Пламмер.

— Відчуваю себе ідіотом, який має зіграти генія, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Дружину Льва Толстого зіграє її онука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути