четвер, 08 липня 2021 05:06

"Довбуш" стане одним із найдорожчих українських фільмів

Автор: cinema.in.ua
  В історичному бойовику ”Довбуш” легендарного опришка грає Сергій Стрельников
В історичному бойовику ”Довбуш” легендарного опришка грає Сергій Стрельников

Понад 90 млн грн коштує виробництво історичного бойовика "Довбуш". Стане одним із найдорожчих українських фільмів.

Карпати, початок XVIII ст. Брати-гуцули Олекса та Іван Довбуші тікають від закону в гори. Стають опришками. Шукають помсти панам за вбивство батьків, але починають ворогувати один з одним. Перший прагне справедливості, другий — грошей. Олекса очолює повстання селян, за сюжетом.

— Показуємо, як народилася легенда про карпатського лицаря, що надихає покоління борців за свободу, — каже режисер Олесь Санін, 48 років. Раніше зняв художні стрічки "Мамай" 2003-го та "Поводир" 2014-го. — Це історія, яка пережила століття. Для мене актуалізувалася на Майдані. Коли побачив, як "Беркут" попер на барикаду. Мітингувальників було мало, почали відступати. Раптом один повернувся, зняв із себе куртку й по пояс голий сам, із палицею пішов на цю чорну стіну. "Беркут" зупинився. Я не знаю, хто це був, але бачив, як він змінив хід історії.

"Довбуш" — велична історія простої маленької людини, яка стала героєм. Розвернулася й виступила проти тих, хто кривду роблять.

Знімати розпочали в серпні 2018-го в селі Буковець Верховинського району Івано-Франківської області, на озері Синевир, у гірському масиві Чорногора. Головну роль виконує Сергій Стрельников, 41 рік.

— У нас досі немає національного фільму, — говорить письменник 27-річний Остап Українець. — Саму легенду спаскудити важко. Якщо сценарій бодай трішки вище середнього — буде найкращий українська історична стрічка.

"Довбуш" має вийти у прокат восени.

Зараз ви читаєте новину «"Довбуш" стане одним із найдорожчих українських фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути