пʼятниця, 19 листопада 2010 03:15

Донька Тимошенко розпродувала картини

Картину одеського художника Олександра Ройтбурда "Лао Цзи, Конфуцій і жаба" продали за $25 тис. з аукціону. Він відбувся 13 листопада у столичному "Мистецькому арсеналі".

Розпродаж полотен організував фестиваль дитячої творчості "Назустріч мрії", почесним президентом якого є дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко — Євгенія Карр.

Учасникам запропонували 56 лотів — роботи 35 сучасних українських митців. Серед них картини Іллі Чічкана, Василя Цаголова, Максима Мамсикова та Леся Подерв'янського.

— Художники отримали тільки 20 відсотків стартової вартості лота. Половину зібраних коштів ми передамо дитбудинкам, ще третина піде на фестиваль для обдарованих дітей-сиріт, — розповідає куратор Анатолій Димчук.

Київський скульптор 50-річний Олег Пінчук не встиг надати свою роботу. Але вирішив взяти участь в аукціоні.

— Я був у Лондоні, не зміг приїхати. Сьогодні прийшов як колекціонер. Сподобалася картина Ройтбурда, там гротеск на конфуціанство. Але вона не вписується в мою колекцію, тому за неї не боровся. Придбав пейзаж — дві хатинки і річка. Дивлюся на цю роботу, й вона піднімає мені настрій.

Перед початком торгів журналістів просять вийти — учасники зажадали від організаторів анонімності. За чутками, найбільше торгувалися за картину "Гігієна" Катерини Соловйової. Її ціна піднялася з $8 тис. до $ 9,5 тис. За таку ж суму нардеп-"бютівець" Сергій Власенко купив "Ягничка" Юрія Соломка. Іншу роботу, "Динамо" Віктора Покиданця, за $3,5 тис. придбала колега Власенка по фракції Наталія Королевська.

— Наша родина нічого не колекціонує. Ця робота сподобалася сину Ростиславу. Він у нас великий фанат і грає за юнацьку збірну "Динамо", — каже.

Загалом організатори зібрали понад $200 тис.

Зараз ви читаєте новину «Донька Тимошенко розпродувала картини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути