понеділок, 22 вересня 2008 18:25

Дмитро Хоронько упав на глядачів

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  Німецький музикант російського походження Аркадій Шилклопер виступає на Вінницькому міжнародному джазовому фестивалі. Він грає на альпійському розі. Довжина інструмента 3,45 метра
Німецький музикант російського походження Аркадій Шилклопер виступає на Вінницькому міжнародному джазовому фестивалі. Він грає на альпійському розі. Довжина інструмента 3,45 метра

13-го та 14 вересня у Вінницю на 13-ті Міжнародні дні джазової музики з"їхалися артисти з дев"яти країн. Організатор фестивалю 39-річна Ірина Френкель з управління культури назвала його "щасливим". Концерти транслювали у Вінницькій, Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Черкаській, Одеській та Кіровоградській областях.

— Більшість музикантів — успішні проекти останніх років, — каже ведучий, вінничанин Олег Семко.

Фестиваль відкриває оркестр Повітряних сил України. Вояки грають на Театральній площі міста. На сцені обласної телерадіокомпанії виступають три тріо: HOY COMO AYER з Італії, Ульріха Дрехслера з Австрії та поляка Анджея Ягодзинського. Проте найбільше публіці сподобався квартет "Пульчинелла" із Франції.

— Такого я ще не бачила. Вони порвали публіку своїми запальними мотивами, — каже фотохудожник Тетяна Веселова, 20 років.

Гурт "Пульчинелла" створив саксофоніст Фердинанд Домерк 2004-го. Музиканти вже дали понад 130 концертів. Вони грають на саксофоні, акордеоні, флейті, ударних, контрабасі, дзвіночках, металофоні (дитяча іграшка. — "ГПУ"), посуді.

Він цілує руки гітаристові

Бути почесним гостем запросили гурт з Росії "Хоронько оркестр". Дмитро Хоронько — театральний актор. Колектив утворився 1988-го, тоді він задумав п"єсу за мотивами пісні Олександра Вертинського "Жовтий ангел".

37-річний Дмитро Хоронько розпочинає піснею "Чубчик". Він бігає сценою, розмовляє із глядачами, цілує руки гітаристові, п"є із чашки, показує язика в камеру. Із кишень викидає в зал конфеті, сидячи на стільці, пробує закласти ногу за голову, роздягається. Потім ступає по спинках стільців у зал. На другому ряді втрачає рівновагу й падає на людей. Глядачі допомагають Дмитрові піднятися й підтримують на зворотному шляху. На сцену Хоронько вилазить навкарачки.

— Це спроба охопити життя таким, як воно є, — пояснює. — Намагаюся отримувати задоволення в кожну мить життя. На сцені також.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Хоронько упав на глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути