Ексклюзиви
четвер, 05 січня 2012 05:30

Дитячий альбом Бурмака писала дев'ять місяців

Автор: фото з сайта www.livejournal.com
  ”Дитячий альбом” Марії Бурмаки вийшов 19 грудня. До нього увійшло 11 пісень
”Дитячий альбом” Марії Бурмаки вийшов 19 грудня. До нього увійшло 11 пісень

— Якщо ви ще не чули мій новий альбом, то незабаром пісні звідти вам принесуть діти з садочку, — говорить співачка Марія Бурмака, 41 рік. Наприкінці минулого року вийшла її дев'ята студійна платівка "Дитячий альбом".

— У нас уже давно не пишуть пісень для найменших. Не проблема лише колискові. А коли потрібні веселі та бадьорі дитячі композиції — біда.

Працювала Марія Бурмака над записом диску дев'ять місяців.

— Шкода, що не вийшло записати справжній дитячий хор. Улітку важко наловити достатньо дітей. Але зробили це своїми силами. Окрім мене, на диску співають Богдан Бенюк, Назар Стригун і ще 13 бек-вокалістів різного віку і статі. Платівка також містить 11 караоке-версій.

— Одразу вирішили ставитися до матеріалу по-дорослому. Якщо була потрібна мандоліна, писали її "живу". У пісні "Річка-невеличка" доводилося зображати плескіт води за допомогою спеціального інструмента рейнмейкера. Аби додати новорічного бешкету, ми змусили нашого арт-директора співати крізь гребінець у пакетику.

Найкращою своєю піснею за минулий рік Марія Бурмака називає "Не смійся з мене".

— Зробила цікавий проект із легендою американської музики 73-річним Пітером Ярроу. Для диску "Повага дією" він мене попросив перекласти українською пісні Боба Ділана. Зокрема й оцю. В американських школах її вивчають, аби діти не сміялися один над одним. Пітер Ярроу в декількох країнах робив подібні проекти. В Ізраїлі грав із палестинською виконавицею та ізраїльтянкою. Попросив американське посольство знайти йому знакову українську співачку "з певною позицією та суспільною вагою". В Америці мене знають, тому порадили.

Зараз ви читаєте новину «Дитячий альбом Бурмака писала дев'ять місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути