Ексклюзиви
середа, 04 січня 2006 15:58

De-Phazz обійшлися без Гресь

18 грудня в "Жовтневому палаці" на концерті німецького джазового гурту "Де фаз" (De-Phazz) був аншлаг. Публіці дозволили сидіти у проходах і танцювати попід стінами.

Виступ затримався на 40 хвилин. Перед концертом нашвидкуруч, на прес-конференції пояснили, що у вокалістки Пет Епплтон, 35 років, загубився багаж зі сценічним одягом.

— По сукню для виступу ми звернулися до модельєра Вікторії Гресь, — перекладала 23-річна Ксенія. — Але Пет не сподобалися запропоновані  моделі. Тож у магазині "МаксМара" знайшли звичайну червону спідницю та черевики. Майка — єдине, що лишилося на Пет зі старого гардероба.

Це вже четвертий візит музикантів до України. Одначе Пет, почувши цю цифру, грайливо всміхнулася й зізналася, що насправді вони бували в Україні частіше. Групу неодноразово запрошували на приватні вечірки тутешні бізнесмени.

Поки на сцені темношкірий вокаліст "Де Фаз" Карл Фрієрсон, 37 років, виконував запальні ритми фанку, чарівна мулатка Пет Епплтон, в червоних спідниці й майці та темно-вишневих черевиках, очікувала свого виходу. "ГПУ" скористалася з нагоди, щоб поставити їй кілька запитань.

Після виступу в Коктебелі ми голяка шубовснули зі сцени у воду

— Я дуже люблю тварин, але, на жаль, так і не познайомилася з нашою "крихіткою", — прокоментувала співачка чутку про те, що 2002 року "Де фаз" уперше приїхали до України, аби відвідати слониху Дірндл у київському зоопарку. За місяць до приїзду групи берлінський зоопарк подарував її як пару для самотнього слона Боя.

Тим часом Карл закінчив свої імпровізації й пішов за лаштунки. Компанія його друзів саме пригадувала цьогорічні відвідини джазового фестивалю в Криму.

— Після виступу в Коктебелі ми голяка шубовснули зі сцени у воду! — додав Карл Фрієрсон.

Співак народився в США. Каже, що у нього на батьківщині досі триває холодна війна між людьми з різним кольором шкіри. Тому йому приємно приїжджати в Україну.

— Тут, далеко від Штатів, кожен американець здається братом. Білий, чорний — байдуже. При зустрічі ми обнімаємося, як справжні родичі. — Карл піднімає руки і намагається показати міцні обійми. — Але як тільки обидва переступимо борт літака, який летить на батьківщину, не промовимо один до одного й слова.

Співак однією ногою стоїть у гримерці — збирається перевдягнутися перед заключним виходом на сцену. Він у чорній футболці. Погоджується відповісти на кілька запитань.

Учені визнали музику "Де Фаз" такою, що стимулює сексуальну активність і є ідеальним фоном для сексу.

— Я думаю, вчені знають, що кажуть. На те вони й учені, — посміхається Карл. — Але мені здається, є сексуальніші виконавці. Спеціально нічого такого в музику ми не вкладаємо. В Україні дуже красиві жінки, — додає він. — Байдуже, скільки їм років, — 16 чи 96. Наші жінки гадають, що їх треба любити такими, якими вони є. А от у вас кожна несе себе, наче княгиня.

Чому ви не співаєте по-німецьки?

— Якби ми співали по-німецьки, то навряд чи зараз виступали б у Києві, — каже співак. — Ми — інтернаціональний колектив. Я зі Штатів, Пет — теж не зовсім німкеня: німкеня — її мати, а батько — ліберієць. Тільки наш тромбоніст Отто і продюсер Піт Баумґартнер чистокровні німці.

Якби співали по-німецьки, то навряд чи зараз виступали б у Києві

А от "Рамштайн" співає німецькою.

На це замість Карла відповідає Пет Епплтон, яка саме повернулася зі сцени.

— Я люблю "Рамштайн", вони дуже німецькі. Вони не дають мені забути, що наша мова — одна з найпотворніших у світі, — жартує вона. — Чомусь багато хто так вважає. Насправді — це дуже мила мова, нею легко висловлювати  почуття.

Пет розповіла, що тільки-но вона ставить якийсь запис своїх земляків, як Карл одразу тікає. Каже, що ця музика лунає, як фашистські марші.

— Та ні, наша країна — це вишуканість, стиль, мода, сучасна музика, — запевняє він на прощання.

На дверях гримерної, в якій музиканти готувалися до виступів, висів аркуш зі списком пісень, які група запланувала виконати. Після кожної композиції адміністратор педантично викреслював її олівцем. Під рискою стояли ще три композиції — очевидно, для виходів на біс.

На вимогу публіки музиканти справді виконали три речі. Серед них найвідоміший хіт "Де фаз" — "Щось особливе".

Зараз ви читаєте новину «De-Phazz обійшлися без Гресь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути