понеділок, 07 грудня 2009 18:32

Деміен Хьорст вручив сто тисяч гривень Артему Волокітіну

4 грудня у столичному "ПінчукАртЦентрі" нагородили найкращих молодих художників. Головну премію — 100 тис. грн — отримав харків"янин 28-річний Артем Волокітін. Нагороду йому  вручив класик британського живопису Деміен Хьорст, 44 роки.

Артем Волокітін малює у стилі фотореалізму.

— Коли вперше дивишся на його роботи, здається, що це звичайні фото, — каже відвідувачка виставки, телеведуча 27-річна Ольга Фреймут. — Мені дуже подобається. Й зовсім не бентежить, що люди на полотнах голі чи напіводягнені. Це ж реалізм. Усе має бути природним.

Дві спеціальні премії по 25 тис. грн дісталися художниці Маші Шубіній та киянинові Олексію Салманову. Троє переможців місяць стажуватимуться у Нью-Йорку, Берліні та Лондоні.

Це ж реалізм. Усе має бути природним

— Робота Салманова мені сподобалася найбільше, — каже 39-річна Олена Франчук,  дружина власника галереї Віктора Пінчука. — Він сфотографував європейця і китайця. У кожному наступному знімку китаєць все більше затуляє європейця. Зрештою, закриває його собою цілком. Ця робота називається "Затемнення". Вона про те, що Китай стає центром світу.

— Нічого особливого, — каже 33-річний Олексій, у руках крутить чек на 25 тис. грн. — Куди витрачу гроші, ще не знаю. Їх не так уже й багато. Може, одяг куплю чи фотоплівку. На стажування поїду до Нью-Йорка, там працюють найкращі фотомайстри.

До складу журі увійшли куратор італійського бієнале Франческо Бонамі, директор німецької галереї Neue Nationalgalerie — Удо Кіттелман і британської галереї Tate Madern — Джесіка Морґан, київські художники Сергій Братков і Борис Михайлов.

— Я не був у журі, — говорить Деміен Хьорст. — Для мене це формальності. Не визнаю перших, других чи третіх. Вони мені всі подобаються. Навіть фаворита не зміг обрати. Українці просто геніальні.

Роботи молодих художників показуватимуть у "ПінчукАртЦентрі" до 20 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Деміен Хьорст вручив сто тисяч гривень Артему Волокітіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути