пʼятниця, 21 липня 2017 00:50

Данилко не знає, що робити з Сердючкою

Данилко не знає, що робити з Сердючкою
Данилко не знає, що робити з Сердючкою Фото: Politeka

— Андрій Данилко відверто сказав: не знає, що робити з Вєркою Сердючкою, — розповідає Ігор Панасов, 42 роки, головний редактор музичного інтернет-журналу live.karabas.com.

Обговорюємо заяву артиста щодо прощального турне Сердючки навесні.

— Глибоко переживає війну на Донбасі. Для нього це не закрита тема, на відміну від деяких артистів, які продовжують виступати в Москві. Данилко на три роки пішов із концертного простору. Прощальним турне хоче підвести риску. Це стане точкою закінчення. Але й початком чогось нового. Можливо, Сердючка явиться в іншій формі. Або навіть змінить ім'я. Данилко вже не триматиме в голові російську аудиторію. Буде концентруватися на тому, як його сприйматимуть тут. Шукатиме нові ключі до західного шоу-бізнесу.

Данилко жалівся, що багато хто так і не зрозумів Сердючку. Що б сказали тим, хто негативно ставиться до цього образу?

— Сердючка в будь-якої людини викликає бурю емоцій. Данилко талановито презентує дотепність українців. Уміння гнучко реагувати на речі, які в інших народів викликають трагедійні відчуття. Здатність посміятися над проблемою й піти далі, без драми.

З іншого боку, Сердючка має негативний побічний ефект. Це концентрація російських стереотипів про "смішного хохла". Однак будь-який артист може заподіяти шкоду. У сучасному інформаційному світі сенси викривлюються дуже швидко, достатньо вигадати схему.

Сердючка в цьому смислі яскрава і виразна. Дає більше приводів, ніж менш талановиті артисти. Можу порадити тим, кому вона не до вподоби: вкладіться інтелектуально, морально, фінансово — і створіть правильний проект. Завжди найдостойніша відповідь на те, що тобі не подобається, — зробити альтернативу, яка буде до смаку.

Що більш яскравою та неординарною буде твоя робота, то більше думок збереться довкола тебе. Бо зачіпатимеш найрізноманітніші емоції, досвіди, комплекси. Данилко з Сердючкою вступив у невидимий обмін думками з публікою. Це люди різних поглядів. Природно, що їхня реакція дуже різна.

Образи Данилка на сцені мають зцілювальний ефект. Показує українцям самих себе. Це — дзеркало. У нього треба дивитися без страху — для того, щоб себе зрозуміти. Над чимось посміятися, а над чимось задуматися. Пошукати Сердючку в собі, щоб розібратися: бути схожим на неї — це добре чи ні.

135 тис. глядачів прийшли на виступ Вєрки Сердючки під час фестивалю "Атлас вікенд". Відбувся на території Національного експоцентру в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Данилко не знає, що робити з Сердючкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути