пʼятниця, 22 квітня 2011 01:30

Бреґович заспівав із Русланою

— Ми відомі похоронними композиціями. У Києві граємо, бо не маємо інших пропозицій. Але не помирайте. Ми надто дорого коштуємо, — каже сербський музикант 61-річний Ґоран Бреґович на сцені столичного палацу "Україна" минулої середи.

Він одягнений у сріблясто-білий костюм і золотисті туфлі на босу ногу. Виступає із "Весільно-похоронним оркестром" із восьми музикантів.

— Хто не думає, що ми чокнуті, той ненормальний. Пісня "Калашніков" — про хлопців із моєї країни, які люблять носити зброю. Я почну пісню, як війну — звуком "тра-та-та", а ви підспівуйте, — просить він. Публіка повторює.

— Шість років його слухаю, — говорить 42-річний нардеп-"нунсівець" В'ячеслав Кириленко. Він сидить у партері з дружиною. — Познайомився з Бреґовичем через музику фільмів Кустуріци. У його балканському стилі чую перегуки з українським, зокрема, буковинським.

Після третьої пісні дівчата в залі підхоплюються і танцюють між рядами. Кричать: "Ми тебе любимо. Залишайся тут!".

— Назву сина Ґораном. Мені подобається його кучерявий барабанщик, — каже студентка 24-річна Оксана. — Як дурна, перед концертом передивилася всі їхні кліпи. Тепер підспівую, хоча сербську не розумію.

— А зараз сюрприз. Хочу запросити українську співачку, — оголошує Бреґович і виводить під руку Руслану. Вона читає для Ґорана сербською із папірця: "Мені дуже приємно виконати українську пісню". Співають разом "Край, мій рідний край".

Сербські музиканти виконують кілька пісень із нового альбому "Алкоголь: шампанське і сливовиця".

— Це платівка, яка змушує пити і танцювати, — каже Бреґович. У перервах між співом попиває віскі зі склянки. Алкоголь на сцені є обов'язковим пунктом його контракту.

Киянин 22-річний Ігор сидить у першому ряду, поруч зі співаком Андрієм Данилком.

— Концерт нагадав мені гучні українські весілля і п'янки. Був так близько до сцени, що міг би потримати Ґорана за штани, — каже Ігор. — Кілька років тому літав у Сідней на його концерт. Витратив 800 євро. Було грандіозне шоу: 16 тонн декорацій, випустили 12 тисяч кульок.

Зараз ви читаєте новину «Бреґович заспівав із Русланою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути