понеділок, 23 липня 2007 15:46

Богдан Ступка не поїхав на кінофестиваль через хворобу матері

ІІІ Міжнародний кінофестиваль "Острів Крим" розпочався 20 липня в центрі Севастополя на Графській пристані. Її сходи стали імпровізованою сценою, а дерев"яне покриття біля моря — глядацькою залою.

Фестиваль присвятили 225-річчю Севастополя та 100-річчю перших зйомок ігрового кіно. Саме в Севастополі кіноательє Олександра Ханжонкова зняло перший ігровий російський фільм "Понізовая вольніца".

Президент кінофестивалю, Богдан Ступка, не приїхав на відкриття. Лишився з матір"ю, яка, кажуть, зараз тяжко хвора.

Ще до початку фестивалю Ступка зауважив:

— Добре було б, якби це був не "міжсобойчик" — зібралося два сусіди, поставили великий бутиль самогону і п"ють зранку до вечора — Україна і Росія. Щоб це був фестиваль чорноморського басейну. Якщо це станеться, ми зможемо переплюнути і Канни.

Торік фестивалем керували український актор Гоша Куценко та російський письменник Василь Аксьонов, чия повість "Острів Крим" і дала назву фестивалю. Цього року Аксьонов очолює журі.

На фестиваль запросили Федора Бондарчука, Кіру Муратову, Микиту Міхалкова. Зараз Міхалков знімає фільм "Утомленные солнцем-2", тому в Крим може й не потрапити.

На фестивалі покажуть понад 50 ігрових, документальних та анімаційних фільмів. У конкурсі візьмуть участь до 30 стрічок. Дві з них українські: стрічка учениці Кіри Муратової Єви Нейман "Біля ріки", яка здобула срібну нагороду 37-го Міжнародного кінофестивалю в Лагові (Польща). І мелодрама "Інді" режисера Олександра Кірієнка. Найбільше російських фільмів. Але є стрічки з Естонії, Казахстану та Білорусії". Сеанси йдуть зранку до вечора в п"яти кінотеатрах міста. Вхід вільний.

Фестиваль триватиме до 25 липня.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Ступка не поїхав на кінофестиваль через хворобу матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути