понеділок, 31 березня 2008 16:35

Білоруси показали в Києві свої "Веселі яйця"

  У стрічках ”Мультклубу” білоруський президент Олександр Лукашенко постає у вигляді повітряної кулі, що надувається від труби ”Газпрому”
У стрічках ”Мультклубу” білоруський президент Олександр Лукашенко постає у вигляді повітряної кулі, що надувається від труби ”Газпрому”

Сатиричні мультфільми про президента Білорусі Олександра Лукашенка продемонстрували в "Підвалі" культурно-мистецького центру Києво-Могилянської академії. Показ відбувся в рамках фестивалю "Білоруська весна", що триває в Києві.

У мультфільмах Лукашенко постає у вигляді повітряної кулі, що надувається від газової труби. Коли ж кулю відв"язують, вона зі свистом здувається. В іншому мультфільмі білоруський президент зображений  Єленою Прекрасною, що притулилася до Івана-Царевича, який нагадує російського президента Володимира Путіна. Мультфільми створили команда "Мультклуб" і група "Народне телебачення".

— У Білорусі на авторів "Мультклубу" завели кримінальну справу, — розповідає організатор фестивалю Олександр Демченко, 25 років. — Мультиплікатору Олегові Мінічу довелося емігрувати до Німеччини, а його помічникам Андрієві Обозову та Павлові Морозову — до Естонії.

Олег Мініч не зміг приїхати на фестиваль до Києва, оскільки працює над серією мультфільмів про пересічних білорусів "Бульбани". Його роботи показує білоруськомовний супутниковий телеканал "Бєлсат", штаб-квартира якого розташована в Польщі.

Мультфільми нагадують українські "Веселі яйця" й "Операція Проффесор", що демонструвалися в Інтернеті та на "5 каналі" під час помаранчевої революції 2004 року.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси показали в Києві свої "Веселі яйця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути