понеділок, 29 березня 2010 18:30

Артистам подарували дві квартири

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Актриса Раїса Недашківська у столичному Театрі оперети вручає театральну премію ”Київська пектораль” замість актора Богдана Бенюка його синові — Богданові
Актриса Раїса Недашківська у столичному Театрі оперети вручає театральну премію ”Київська пектораль” замість актора Богдана Бенюка його синові — Богданові

26 березня у столичному Театрі оперети вручали "Київську пектораль". Грошової премії не давали, бо міськадміністрація не визначилася з її розміром.

— Торік лауреатам давали по 5 тисяч гривень, — каже столичний режисер Лесь Танюк, 71 рік. — А цього року Світлана Зоріна (начальник міського управління культури. — "ГПУ") вирішила її переполовинити. Досі невідомо, яку суму вручатимуть лауреатам.

У залі половина вільних місць. Працівниці театру просять глядачів із балконів спускатися у партер. Заступник міського голови 54-річний Віталій Журавський каже:

— Ми живемо у світі, де панує брехня, зрада і гроші.

Вручає ордени на квартири диригенту Нацопери Герману Макаренку та актору Молодого театру Володимиру Галацуну — за вклад у розвиток театрального мистецтва.

— Цьорічне відзначення "Київської пекторалі" глухіше, ніж торік — не було капусників, веселих розіграшів. Дали диплом, пектораль і все. Актори хочуть якогось свята, — каже Лесь Танюк. — Добре, що кращим актором визнали Богдана Бенюка. Він давно не отримував ніяких нагород, а це негативно позначається на акторській професії. Режисер Театру на Подолі Ігор Славінський заслужено отримав три нагороди. Він — дієвий чоловік. Але часто йому хочеться довести, що він — Меєрхольд і Курбас в одній особі. В останніх виставах йому вдалося цього позбутися. Ігор дав акторам можливість грати, влізти у шкуру їхніх персонажів.

Виставу "Мертві душі" Славінський поставив за 2,5 місяці.

На вході глядачів частуємо горілкою

— За основу взяли сценарій Михайла Булгакова за поемою Гоголя, — розповідає він. — Булгаков користувався другим томом "Мертвих душ", які пізніше Гоголь знищив. Уже в першій дії він увів Чичикова. Від цього пропадає поетичність, але ми намагалися її повернути через акторську гру. "Пектораль" — нагорода всьому колективу, у театрі працюють 31 актор, 27 — грають у "Мертвих душах".

Кращим музичним спектаклем став "Сорочинський ярмарок". Його поставив художній керівник театру оперети Богдан Струтинський, 39-років.

— У "Сорочинському ярмарку" легко потрапити в показуху — грати хохла, який любить випити і пожартувати. Я відмовився від шароварщини. Хотів підняти тему об"єднання українців, адже на ярмарок з"їжджаються люди з усього світу. Перед виставою на вулиці біля театру співає хор із райцентру Бобровиця Чернігівської області. Співаки — веселі й настроєві. На вході глядачів частуємо горілкою. На "Пектораль" ми номінувалися щороку. Я спокійно ставлюся до цієї нагороди — уже перегорів. На кожній виставі в нас аншлаг, ми гарно розвиваємося, у нас працює багато молодих акторів. Це головне, а не премія.

Зараз ви читаєте новину «Артистам подарували дві квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути