Ексклюзиви
пʼятниця, 12 вересня 2008 18:38

Артем Чапай марить усесвітньою любов"ю

 

Із першого погляду, "Авантюра" Артема Чапая — немовби репортаж, написаний для внутрішнього використання, але з надією, що його прочитають усі без винятку. Його з головою зраджує фрагментарність, рвучкість і калейдоскопічність. Однак придивившись до цього письма уважніше, розумієш, що рандеву української молодої людини з екзотичним світом не може бути іншим. Тим більше, що світ цей так схожий на наш — поза межами київської Окружної дороги.

Чапай дивиться на все з широко відкритими очима й не приховує здивування. Він наївний якоюсь особливою наївністю індіанця, який уперше побачив білу людину. Автор перебуває під впливом чар Лівої Ідеї, але, як кожен анархіст, розуміє її по-своєму. Чапай — справжній романтик і ідеаліст. Одне слово — вимираючий у нашій країні вид. Він марить усесвітньою справедливістю і любов"ю. "Авантюра" наскрізь пронизана бажанням свободи.



Про  Артема Чапая

Це книга, написана справжнім героєм-коханцем. Нові жінки для нього — як нові гори, нові гори — наче нові жінки. При цьому, як і кожен класичний герой-коханець, він вірить у власну щирість, підкуповує наївністю, захлинається романтизмом, прагне врятувати світ і чітко знає, як це зробити. Слухати розповіді про подорожі — також досвід. А досвід не буває зайвим

Софія Андрухович, письменниця

Прозаїк Артем Чапай народився 2 грудня 1981 року в Коломиї на Івано-Франківщині. 1998-го закінчив місцеву гімназію. Того ж року вступив до Академії Служби безпеки України, навчання облишив під час акції "Україна без Кучми". 2001 року вступив на гуманітарний факультет Києво-Могилянської академії. Упродовж 2006–2007 років подорожував США і країнами Латинської Америки з одним лише рюкзаком і майже без грошей. На життя заробляв фізичною працею, самотужки вивчив іспанську. Щоденник "Авантюра" написав по гарячих слідах мандрівки. 13 серпня цього року одружився. Живе в Києві. Бере активну участь в акціях проти несанкціонованих забудов у столиці.

Зараз ви читаєте новину «Артем Чапай марить усесвітньою любов"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути