четвер, 04 жовтня 2007 18:11

Анні Ассулін фотографує руки відомих людей

51-річна парижанка Анні Ассулін 23 роки фотографує руки відомих французів, серед яких філософ Юрген Хабермас, письменниця Франсуаза Саган, етнограф Клод Леві-Стросс. Виставку її кращих чорно-білих фото привезли до столичного Французького культурного центру на вул. Горького. 70 фоторобіт розмістили в коридорі. Під кожним фото — ще й портрет власника рук.

Анні виділяється з-поміж двох десятків відвідувачів яскраво-червоною  оксамитовою сукнею та червоними черевиками на підборах.

— Зараз у Парижі модний оксамитовий одяг, — розповідає Анні "ГПУ".

1984-го вона працювала фотографом у паризькій газеті "Подія у четвер". А її чоловік Філіп — журналістом у відділі культури. Вони часто їздили на інтерв"ю разом.

Франсуаза Саган курила по три пачки на день

— Якось я знімала 87-річного поета-сюрреаліста Філіпа Суппо, — згадує Анні. — Вразили його довгі, сантиметрів із тринадцять, пальці. Відтоді завжди фотографувала ще й руки людей. Так захопилася, що при знайомстві вже дивлюся людям на руки, а не в очі. Долоні багато кажуть про людину, — показує фото покійної французької письменниці Франсуази Саган. — Руки тонкі, пальці довгі. Видно, що ця жінка — романтик. Але постійною бути не може, витримки не вистачає. Для цього фото я просила Франсуазу поправити зачіску. Вона послухалася. Але зауважила, що причісується раз на день і їй так добре. Знімали в її шикарній квартирі в центрі Парижа. Поруч сидів новий коханець Франсуази. Але вона заборонила його фотографували. Їй тоді виповнилося 49, а йому — 20. Саган казала, що чоловіки її надихають на нові романи. Але щоразу, коли вона сідає писати книжку, кидає чоловіка. Інакше роман вийде невдалим.

На фотографії Франсуаза Саган зображена з сигаретою.

— Вона курила на день по три пачки, хоча мала хворі легені, — пригадує Анні.

Ассулін працює нині у паризькому агентстві "Опаль", яке робить на замовлення фотопортрети письменників та філософів.

— Гроші там платять невеликі, — зізнається Анні. — Але чоловік видає свої інтерв"ю окремими збірками. Уже тридцять вийшло. На гонорари з цих книжок ми й живемо.

Виставка у Києві триватиме до 26 жовтня. Вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Анні Ассулін фотографує руки відомих людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути