вівторок, 25 грудня 2007 17:40

Ані Лорак поїде на "Євробачення" без конкурсу

  Ані Лорак із нареченим 29-річним Муратом Налкакіоглу після вчорашньої прес-конференції у Національній телерадіокомпанії. Мурат походить із Туреччини, нині керує київським рестораном ”ANGEL lounge”, який належить Лорак
Ані Лорак із нареченим 29-річним Муратом Налкакіоглу після вчорашньої прес-конференції у Національній телерадіокомпанії. Мурат походить із Туреччини, нині керує київським рестораном ”ANGEL lounge”, який належить Лорак

29-річна співачка Ані Лорак (справжнє ім"я Кароліна Куєк) представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2008". Його фінал 24 травня пройде у столиці Сербії Белграді.

Так вирішили в Національній телекомпанії України. За правилами "Євробачення" вона має право сама визначати кандидатуру, яка представлятиме країну на пісенному конкурсі. Так свого часу було обрано Олександра Пономарьова й Руслану Лижичко.

— Рішення, що Ані Лорак представлятиме Україну, ми прийняли колегіально, — розповідає "ГПУ" президент Національної телекомпанії Віталій Докаленко, 41 рік. — І я не знаю жодної людини, яка б з нами не погодилася. У нас, звичайно, були альтернативні кандидатури, але, на мою думку, значно слабші, бо на конкурсі треба співати вживу.

Кружляли чутки, що на участь у "Євробаченні" претендували також Віталій Козловський, дуети "Барселона" й "НеАнгели".

У конкурсі Україна братиме участь ушосте. Чотири рази за право представляти нашу країну виконавці змагалися в попередньому відбірному турі. 2005-го Ані Лорак була одним із фаворитів, але поступилася івано-франківському гурту "Ґринджоли". Його пропагував тодішній віце-прем"єр Микола Томенко. Із хітом помаранчевої революції "Разом нас багато" в Києві "Ґринджоли" посіли 20-те місце.

Моє весілля знову відкладається

— Відбірний конкурс буде, — пояснює директор музичних програм Першого національного Олена Загороднюк, 54 роки. — Але цього року змагатимуться не виконавці, а пісні. Так само вчинили в Ізраїлі, Вірменії, Нідерландах, Туреччині та Андоррі.

До 8 лютого на адресу Першого національного можна надсилати пісні для Кароліни — українською або англійською мовами. Шість найкращих обиратиме журі, яке очолить сама співачка. 16 лютого у прямому ефірі вона їх виконає. Глядачі зможуть обрати, з якою із них Лорак поїде до Белграду.

— Моє весілля знову відкладається, — сказала співачка учора на прес-конференції. — Але Мурат (її наречений. — "ГПУ") розуміє мене. Він каже: "Я ж бачу, як у тебе горять очі".

Над пропозицією Першого національного Ані роздумувала два тижні.

— Я не переходжу дорогу нікому з молодих виконавців, — вважає вона. — Свою основну задачу бачу в тому, щоб у європейців примножилися позитивні враження від України.

34-річний Олександр Пономарьов став 14-м на "Євробаченні-2003".

— З усіх наших виконавців Ані Лорак є найкращою кандидатурою. Вірю в її перемогу, — запевняє він.

— У неї гарний голос, є харизма. Вона захоче довести всім, що даремно її 2005-го не відправили на "Євробачення", — додає режисер Алан Бадоєв, який зняв кліп Ані Лорак "С первого взгляда".

"На Лорак можуть вилити купу лайна"

— Співчуваю Ані Лорак, — каже вокаліст "Ґринджолів" Роман Калин, 39 років. — Зіркам її рівня краще не брати участі в "Євробаченні", бо результати цього конкурсу непередбачувані. Згадайте 17-те місце Алли Пугачової. Якщо Лорак не потрапить у десятку, на неї виллють купу лайна, бо в Україні люблять переможців.

Зараз ви читаєте новину «Ані Лорак поїде на "Євробачення" без конкурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути