четвер, 22 березня 2007 17:07

Андрій Панін привіз до Києва "Онука Гагаріна"

  Андрій Панін у своєму фільмі грає бездомного хулігана
Андрій Панін у своєму фільмі грає бездомного хулігана

Москвич Андрій Панін відомий ролями у фільмах "Бригада", "Сволочи" та "Мама, не горюй". Перед 45-річчям, яке  святкуватиме 28 березня, Панін привіз до Києва фільм власної режисури. Комедійна мелодрама називається "Онук Гагаріна". З афіш на глядачів дивляться негритянський хлопчик і бритий, в білій бейсбольній шапці Панін. Навіть натяку на космонавта Юрія Гагаріна немає. Бо фільм не про нього. Панін грає бездомного чоловіка, хулігана. А хлопчик-негр — сироту з дитбудинку Гену Гагаріна.

— Мій дід — Юрій Гагарін, — видає малий версію свого походження. — Дід мотався світом і зустрів в Африці мою бабусю.

Якось хлопця забирає із дитбудинку художник Федір, якого грає росіянин Геннадій Назаров. Про їхнє спільне життя йдеться у стрічці.

Режисер запізнився на три години. Мав прилетіти до Києва зранку, а приземлився в аеропорту о 17.40. До кінотеатру "Київ" на презентацію прийшов напідпитку. Сказав глядачам, що це його фільм, і побажав приємного перегляду. Після цього пішов на прес-конференцію. Паніну принесли пляшку коньяку й чарочку. Він трохи випив.

— Актора на головну роль шукали вісім місяців, — згадує. — Знайшли 12-річного Дане Луком, родом із Анголи. Коли він вперше з"явився на майданчику, всіх зачарував. Але в кадрі нічого не вмів робити. Тож ми продовжували пошуки головного героя, — веде далі Панін. — Але Геннадій Назаров трохи позаймався з Дане. І за місяць ми затвердили хлопчика на роль.

Розповідає, що на майданчику Дане кричав і не слухався дорослих. Заспокоювався лише тоді, коли хтось говорив: "Он Панін іде".

Фільм "Онук Гагаріна" йтиме в кінотеатрах України три тижні. Це друга стрічка Паніна. 2005-го він зняв серіал "Полный вперед!".

Зараз ви читаєте новину «Андрій Панін привіз до Києва "Онука Гагаріна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути