середа, 14 листопада 2007 15:44

Американець зняв фільм про російську мафію

Сьогодні у прокат виходить трилер канадського режисера Девіда Кроненберґа "Порок на експорт". У вересні ця стрічка взяла гран-прі на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. У ній знялися американець Віґґо Мортенсен, британка Наомі Воттс та француз Венсан Кассель.  В усіх українських кінотеатрах фільм ітиме в російському перекладі. Лише в Західній Україні покажуть з українськими субтитрами.

У стрічці йдеться про сучасний Лондон. Акушерка Анна закохується в російського кілера Ніколая. Чоловік працює на російську мафію, що торгує людьми у Великій Британії.

Сценарій писав британський кінодраматург Стівен Найт.

— Людьми у Лондоні торгують років п"ятнадцять, — каже Найт. — Торговці переважно росіяни, турки та китайці. Головних героїв я писав зі знайомих. Цей фільм — один із перших у Європі, що розповідає про східноєвропейських емігрантів.

Кілера Ніколая грає 49-річний Віґґо Мортенсен — наполовину данець, він має слов"янську зовнішність. Перед зйомками актор на кілька тижнів їздив до Росії, був на Уралі. Дивився російські фільми, читав роман Федора Достоєвського "Бесы". Під час зйомок розвішав у гримерці копії православних ікон. Герой Мортенсена — злодій у законі, має 43 наколки. Акторові їх робили понад 4 год.

Художник-постановник фільму Керол Шпір теж їздила до Росії, кілька годин провела в пітерському "Ермітажі". Дивилася на картини, рамки, сервірування столів за часів Катерини ІІ. Усе це відтворила на екрані. У кіно є сцена, де бос російської мафії організовує банкет. Для зйомок спеціально виписали шеф-кухаря з Москви.

Художник по костюмах, сестра режисера Деніз Кроненберґ, після поїздки до Росії одягнула російську мафію в чорну шкіру та светри з комірами хомутом.

— Росіяни таке люблять, — запевняє Деніз. — А ще в них забагато прикрас.

Зараз ви читаєте новину «Американець зняв фільм про російську мафію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути