середа, 06 лютого 2008 15:31

Алан Бадоєв отримав нагороду за кліп для Алли Пугачової

Відео українського режисера Алана Бадоєва, 25 років, визнали найкращим кліпом 2007 року на російському конкурсі "Звуковая дорожка". Кліпмейкер зняв його на пісню 58-річної Алли Пугачової "Приглашаю на закат".

Іншими номінантами на цю нагороду були ролики "Миллион долларов США" Сєрьоґі, "Мы разбиваемся" Земфіри та ще одна робота Бадоєва "Поцелуи" для гурту "ВІА Гра".

— Багато хто піднімався з місць, коли я виходив на сцену по нагороду. Хотіли подивитися, хто такий Бадоєв і як він виглядає, — розповідає режисер. — Цей момент на церемонії найбільше запам"ятався.

Відео "Приглашаю на закат" зняли ще на початку 2007-го. Алан підготував чотири варіанти сценарію, а Пугачова вибрала той, що їй сподобався. Більшість сцен фільмували в Києві. А от зйомки кадрів, в яких Алла Борисівна народжує дитину, проходили в одному з найкращих пологових будинків Москви.

— Мене порадив Примадонні її колишній чоловік Філіп Кіркоров. Йому сподобався мій ролик на пісню "ВІА Гри" "ЛМЛ", — веде далі Бадоєв. — Передивився усі кліпи Алли Борисівни, щоб не зробити чогось, що вже колись було. У п"ятихвилинному ролику я спробував прокрутити все її життя. Нічого скандального в кліпі нема, хіба що співачка зізнається, що не була хорошою матір"ю.

Це відео Пугачова присвятила доньці Крістіні Орбакайте, 36 років. Остання теж знялася у ролику— зіграла подругу матері. А роль 15-річної Крістіни дісталася акторці Ользі Макеєвій, яка грала головну героїню у фільмі Бадоєва "Оранжлав".

Після виходу кліпу на екрани Алла Пугачова заявила, що вона залишає сцену і це її останнє відео.

Фільмувати для російських зірок Алан Бадоєв почав рік тому. Він уже встиг попрацювати з Валерієм Меладзе, Авраамом Руссо, Глюкозою, Анжелікою Агурбаш, гуртом "Hi-Fi". Усього зняв понад 160 кліпів.

Премія "Звуковая дорожка" існує 30 років. Її започаткувала газета "Московский комсомолец". Церемонія нагородження проходила 1–2 лютого в одному з найбільших концертних залів Москви "Космос". Квитки коштували від $80 до $300.

Зараз ви читаєте новину «Алан Бадоєв отримав нагороду за кліп для Алли Пугачової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути