середа, 16 травня 2007 16:56

Актриса молилася на вібратор

Київський мер Леонід Черновецький скасував 9-й театральний фестиваль "Київ травневий" 1–30 травня. Боявся, що іноземних акторів у Києві поб"ють, якщо "помаранчеві" до травня не помиряться з "біло-блакитними". Але два театри, що мали взяти участь у фестивалі, все ж їдуть до української столиці. Бо вже забронювали номери в готелях і купили квитки на потяг. 14 травня на сцені театру "Сузір"я" пройшла моновистава "Медея" Латвійського театру з міста Валка.

— Хіба батюшка відмовиться правити службу через погану погоду або намети на Майдані? — пояснює "ГПУ" свій приїзд режисер Айварс Ікшеліс. — На Майдан іще не ходив, але обов"язково сходжу. Побачу, через що скасували фестиваль.

Каже, що його театру 135 років.

— Він пережив війни — Першу світову і Другу. Навіть тоді вистави не припинялися. І я радий, що ми приїхали до Києва. Наш приїзд був протестом проти скасування фестивалю.

Вистава "Медея" створена за мотивами п"єси німецького драматурга Лайнера Міллера "Медея. Матеріал". Іде латвійською мовою. Декорації — хатні меблі, загорнені в газети. Коли відбувається дія, незрозуміло. Головна героїня Медея вдягнена у довгий чорний балахон, палить цигарки. Півтори години кається, що народила двох дітей, і потім убиває їх. Під кінець вистави жінка запалює над ванною чотири свічки. Із ванни дістає тілесного кольору вібратор, ставить між свічками і молиться на нього.

— Режисер хотів показати, що жінка дуже залежна від цієї штуки, — міркує 19-річна глядачка Ганна Воркон. — Адже чоловік її кинув.

26 травня до столичної оперети приїжджає корейська група "Лім" — учасник "Києва травневого". Початок вистави о 19.00.

Зараз ви читаєте новину «Актриса молилася на вібратор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути