Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2011 03:45

70 картин під водою намалював Олександр Бєлозор

Автор: фото: Андрій Шматов
  Художник Олександр Бєлозор тримає одну зі своїх картин, які показує в Українському домі в Києві
Художник Олександр Бєлозор тримає одну зі своїх картин, які показує в Українському домі в Києві

Минулого четверга в столичному Українському домі відкрили виставку підводного живопису київського художника Олександра Бєлозора,48 років.

— Шість років тому режисер Ігор Недужко запропонував мені стати художником стрічки "Портрет, написаний глибиною". Тоді я вперше створив під водою два портрети. Малював Володимира Карпичева — головного каскадера Ялтинської кіностудії, який ставив фільми "Людина-амфібія" та "Пірати ХХ століття". Щоб позувати, він пірнав і затримував дихання на 3–4 хвилини, — каже художник.

2009-го Бєлозор почав малювати морські підводні пейзажі та затонулі кораблі Чорного та Червоного морів. Має понад 70 картин, 33 із них представив на виставці.

— Для роботи під водою купив акваланг. Повітря в балонах вистачає приблизно на годину. Доводиться писати полотно за одне занурення, бо вдруге стати на те ж місце неможливо. Якось працював навіть під час шторму. У Чорному морі малювати важче: воно має мутну воду. Найкраще в Червоному морі в Єгипті, там чиста вода, красиві коралові рифи. Минулого року провів там два місяці, жив у друзів. Коли працював, підпливали дельфіни, навіть акула.

Торік художник встановив два рекорди.

— Намалював баржу біля берегів Ялти на полотні розміром 70 сантиметрів на метр. Це найбільша робота, написана під водою в Україні. Потім зобразив затонулий радянський есмінець на дні Червоного моря. Ця робота на 10 сантиметрів більша від української. Її занесли до Книги рекордів Гіннеса.

Біля однієї з картин стоять дві дівчини.

— Дуже красиво і реалістично. Таке враження, що з них зараз вода поллється. Уже хочеться літа й моря, — каже студентка Юлія Коренюк, 18 років.

Зараз ви читаєте новину «70 картин під водою намалював Олександр Бєлозор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути