вівторок, 24 липня 2007 18:19

27 років тому помер Володимир Висоцький

  У Володимира Висоцького лишилося двоє синів від другого шлюбу з актрисою Ларисою Абрамовою та позашлюбна дочка Настя
У Володимира Висоцького лишилося двоє синів від другого шлюбу з актрисою Ларисою Абрамовою та позашлюбна дочка Настя

Сьогодні у столичному будинку офіцерів пройде вистава-концерт пам"яті барда, актора й поета Володимира Висоцького. 27 років тому він помер від зупинки серця.

— Володя був геніальним актором, — каже "ГПУ" актор Валентин Гафт, який грав із Висоцьким у фільмі "Інтервенція". Гафт був французьким офіцером, а Висоцький — підпільником-революціонером. — Він навчався у Московському інженерно-будівельному інституті, — згадує. — Але якось вилив на свої креслення каву і сказав: "Іду в артисти!" Поступив у МХАТ із першого разу, а потім пішов у Московський театр імені Пушкіна.

У цьому театрі Висоцькому серйозних ролей не пропонували. У виставі "Свинячі хвостики" 22-річний актор грав 50-річного голову колгоспу. Він тижнями пив. Його не вигнали лише через заступництво Фаїни Раневської. Потім Висоцький перейшов у московський театр на Таганці. Роль Гамлета зробила його відомим у Москві. Зйомки у фільмі Станіслава Говорухіна "Вертикаль" принесли йому всесоюзну славу.

Як бард Висоцький вийшов на сцену 1959-го у студентському клубі Московського університету. Але якийсь кандидат у члени політбюро наказав зупинити виступ "хрипатого". Володимирові забороняли проводити авторські вечори.

— Я бачила, як Володя співав повіям із Невського, — розповідає знайома Ольга Горишина. — Він співав для всіх. Навіть для мого собаки — казав, що в нього очі дуже добрі.

Висоцький багато знімався в кіно. Але провалився на 34 пробах. 1968-го на "Мосфільмі" режисер Михайло Швейцер знімав "Золоте теля". Володимир пробувався на Остапа Бендера.

— Для Остапа ти надто драматичний, — зауважив режисер. І роль віддали Сергієві Юрському.

А від Д"Артаньяна у "Трьох мушкетерах" Володимир відмовився сам. Бо в цей час грав Жеглова у серіалі "Місце зустрічі змінити не можна". Тому роль  віддали Михайлові Боярському.

Нещасливим було його особисте життя. Із актрисою Ізою Жуковою розлучився через чотири роки. Із актрисою Ларисою Абрамовою розійшлися після народження двох синів. 45-річний Аркадій нині працює сценаристом у Москві. 43-річний Микита — директор московського музею Висоцького. Із третьою дружиною, французькою актрисою Мариною Владі, прожив 12 років, до смерті. Кажуть, також хотів із нею розлучитися. Бо познайомився з 18-річною актрисою Театру на Таганці Оксаною Афанасьєвою. Навіть купив обручки для вінчання. Оксана після смерті Володимира вийшла заміж за актора Леоніда Ярмольника. Працює театральним художником у Москві.

У Висоцького також лишилася позашлюбна дочка Настя від колишньої актриси Театру на Таганці Тетяни Іваненко.

Зараз ви читаєте новину «27 років тому помер Володимир Висоцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути