Ексклюзиви
вівторок, 17 листопада 2015 05:05

12-річний син Кирила Кожум'яки врятує світ

Автор: ФОТО З САЙТА www.youtube.com
  Чудовисько бореться за гриб із білкою у ­тізері мульт­фільму ”Микита Кожу­м’яка”
Чудовисько бореться за гриб із білкою у ­тізері мульт­фільму ”Микита Кожу­м’яка”

— Наша історія про те, що навіть слабка фізично людина може здолати зло за рахунок свого духу, розуму, доброго серця. В контексті відносин України з Росією це дуже актуально, — каже Дмитро Бєлінський, 40 років, продюсер повнометражного анімаційного фільму "Микита Кожум'яка". 80-хвилинний 3D мультфільм знімають за мотивами книги Антона Сіяніки. У прокат фільм вийде у 2016 році.

"Микита Кожум'яка" продовжує історію київського богатиря Кирила Кожум'яки, який переміг останнього Змія. Головний герой мультика — його 12-річний син Микита. Він не володіє фізичною силою батька. Має перемогти Змія та врятувати світ завдяки силі характеру.

Три роки тому проект українського повнометражного мультфільму представляли на кіноринку під час Каннського кінофестивалю. Ним зацікавилися прокатники із США, Німеччини, Іспанії. Бюджет стрічки — $4 млн. Кошти вкладають приватні інвестори.

— Порівняно з проектом трирічної давнини, наш фільм дуже помінявся, — продовжує Бєлінський. — Матеріал застарів, техніка не стоїть на місці. Сценарій був розрахований на зовсім юну аудиторію. Тепер він буде цікавий усій родині. У нас новий художник-постановник, новий режисер. Манук Депоян — єдиний в Україні, хто має досвід постановки повнометражної анімації. До того для студії "Ялта-фільм" робив картину "Пригоди бравого вояка Швейка", для "Укранімафільму" завершив стрічку "Халабудка". Постановник анімаційних сцен у нас — Віктор Андрієнко. Озвучує декількох персонажів. Наприклад, вірного товариша Микити кажана Едді. Відьма й мама подружки головного героя розмовлятимуть голосом Руслани Писанки.

Кажуть, що наш троль подібний до героя "Корпорації монстрів". А білка поводиться, як у "Льодовиковому періоді". Ми показували уривки представникам "ХХ сторіччя фокс" — вони плагіату не помітили. В українців є така риса — не радіти, коли щось нове створюється, обгадити чужу роботу, хоча самі нічого не роблять. Ті ж з іноземців, хто бачив відзнятий матеріал, хвалили наш фільм. Це ж дуже трудомістка праця — повнометражна анімація. Тільки в оркестрі, що записував музику, 62 особи. Загалом же над "Микитою Кожум'якою" працюють понад 200 спеціалістів.

Зараз ви читаєте новину «12-річний син Кирила Кожум'яки врятує світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути