середа, 09 вересня 2020 11:10

Зачитати реп, як alyona alyona, це ніби заспівати, як Фредді Мерк'юрі

25–27 вересня у Старій фортеці Кам'янця-Подільського на Хмельниччині відбудеться 10-й фестиваль Respublica FEST 2020. Розповідаємо про трьох виконавців музичної програми

alyona alyona

– Альона втілила те, що прийнято називати американською мрією, – каже реп-виконавець 34-річний Андрій Фріл.

– Дівчина з селища підкорила країну. Її музика – на високому рівні. В Альони за плечима не один рік відточування флоу (ритм і швидкість читання в репі. – Країна). Це відчутно. Такого не вийде без практики. Це все одно, що перший раз стати перед мікрофоном і заспівати, як Фредді Мерк'юрі. Вона звертається до публіки, яка слухає реп і може зрозуміти техніку та рими. Її основний інструмент – це фастфлоу (дуже швидке читання. – Країна), викликає захоплення.

Усі треки Альони – це бенгери, композиції, що надовго залишаються в голові. У виконавиці є здібність писати хіти.

Автор: starbom.com
  Справжнє ім’я реп-виконавиці alyona alyona – Альона Савраненко. Народилася в селищі Капітанівка Новомиргородського району на Кіровоградщині. Має дві вищі освіти. Працювала завідувачкою дитячого садка. 2019-го випустила дебютний альбом ”Пушка”. Заради музичної кар’єри залишила роботу й переїхала до Києва
Справжнє ім’я реп-виконавиці alyona alyona – Альона Савраненко. Народилася в селищі Капітанівка Новомиргородського району на Кіровоградщині. Має дві вищі освіти. Працювала завідувачкою дитячого садка. 2019-го випустила дебютний альбом ”Пушка”. Заради музичної кар’єри залишила роботу й переїхала до Києва

BRAT

– Львівський поет Григорій Семенчук не читає репу, а статечно розмовляє. Ніби знає істину, якою ні з ким не поділиться, – говорить редактор онлайн-журналу "СЛУХ" Данило Панімаш, 31 рік.

– BRAT складно віднести до хіп-хопу, хіба з означенням "альтернативний" чи "експериментальний". У нього складна образність на межі з абстракцією, прихована агресія. І за всім цим – така ж абстрактна міфологія. Її вдається намацати тільки за багаторазового прослуховування.

BRAT може звести з розуму абстракціями, а може допомогти прийняти важливе рішення. Він трикстер (міфічний персонаж – лукавий, підступний, жорстокий. – Країна), який грає зі свідомістю слухача. У нього є і стьоб над дворовими псевдогангстерами та суспільством узагалі, роздуми про світоустрій.

Поезію Семенчука складно оцінити. Тільки відчути. Та для цього треба мати почуття гумору, життєвий досвід, культурний багаж і спостерігати за українською реальністю.

Курган і Agregat

– Гурт підкуповує гумором і щирістю, – продовжує Андрій Фріл. – Якісь інші артисти могли вдати провінціалів і спробувати виїхати на цій фішці. В Україні таке люблять, згадати хоча б Сердючку. Але Євген Володченко, Раміль та Аміль Насірови справді живуть у селищі Близнюки Харківської області, пораються на городі. Це відчувається по їхніх відео. Так, як вони, живуть багато українців, тому в симпатії до тріо Курган і Agregat є фактор співпереживання.

Курган і Agregat виїхали на стереотипі недалекого, але щирого селюка, який склався у снобістського жителя великих міст. Їхня трагедія в тому, що їх сприймають як живий інтернет-мем, а не як музикантів. Щоб інтерес не зник, їм треба розвиватися. Варто послухати сольний мініальбом Кургана "Бібліотека странних знаній". У ньому він відкрився як поет.

25–27 вересня

Фестиваль музики та стрит-арту Respublica FEST

Кам'янець-Подільський, Хмельницька область

Сцени: двір Старої фортеці, Денна башта, Нова башта, Новий замок, Барбакан фортечної споруди "Руська Брама"

Зараз ви читаєте новину «Зачитати реп, як alyona alyona, це ніби заспівати, як Фредді Мерк'юрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути