Приготування омлету в лаваші - це швидкий і смачний спосіб розпочати свій день.
Ця страва поєднує ніжний омлет, свіжі овочі та ароматний сир, загорнуті у тонкий лаваш.
Спробуйте цей простий рецепт, який сподобається всій родині.
Рецепт омлету в лаваші
Інгредієнти
Тонкий лаваш - 1 шт.
Яйця курячі - 2 шт.
Молоко 2,5% - 50 мл
Сир - 40 г
Шинка - 40 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Томати - 1 шт.
Олія соняшникова рафінована - 20 мл
Базилік, гілочка -1 шт.
Як приготувати
Яйця вінчиком збийте з молоком, посоліть, поперчіть і перемішайте. Сир натріть на середню терку, шинку наріжте кубиками, помідор наріжте тонкими півкружальцями.
Сковороду розігрійте з олією, вилийте яєчну суміш і смажте на невеликому вогні кілька хвилин. Зверху викладіть круглий лаваш (тортилью), притисніть її до яйця лопаткою і все разом переверніть на другий бік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок за п'ять хвилин: як приготувати турецькі яйця пашот за рецептом Клопотенка
На одну половину омлету викладіть половину сиру, шматочки шинки й помідора. Зверху посипте рештою сира. Зігніть омлет навпіл і накрийте начинку другою половиною омлету з лавашем.
Смажте омлет кілька хвилин, потім переверніть на другий бік і смажте ще кілька хвилин. Готовий омлет в лаваші розріжте навпіл і подавайте, прикрасивши листочками базиліка.
В Іспанії омлет готують з картоплею. Називається така страва фрітата, і вона виходить апетитнішою та ситнішою, ніж звичайний омлет.
Це чудова ідея для ситного сніданку, після якої ви будете ситими півдня.
Коментарі