Торт на новорічному столі виглядає занадто традиційно. Цікавіше спекти "печиво в печиві".
Його рецепт розкрив Руслан Сенічкін, ведучий програми "Сніданок з 1+1".
"Для мене секретний інгредієнт в цьому десерті - саме морська сіль. Вона є природним підсилювачем смаку. Тому спробуйте печиво в печиво на контрасті", - пояснив ведучий.
Інгредієнти:
Борошно - 270 г
Кукурудзяний крохмаль, - 1 ч. л
Сода - 1 ч. л.
Розтоплене вершкове масло -160 г
Коричневий цукор - 135 г
Звичайний цукор - 100 г
Ванільний цукор - 1 ч. л .
1 яйце +1жовток,
Арахісова паста - 2 ст. л
Чорний шоколад - 175 г
Солоні крендели
Морська сіль на присыпку
Приготування:
В посудині змішати сухі інгредієнти: кукурудзяний крохмаль, сіль, соду і борошно. Перемішати все вінчиком.
В окрему миску покласти вершкове розтоплене масло. Додати яйце і один жовток, два різновиди цукру та трохи ванілі. Все перемішати. Коли інгредієнти більш-менш перемішалися, додати сюди арахісової пасти.
Змішати ці 2 суміші. Можна додати сюди шоколадних крапель, або ж натертий чорний шоколад. Також поклади роздавлені рукою наші кренделі, які треба просто роздавити руками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єлизавета Глінська розкрила секрет хрустких новорічних безе
Добре вимішати тісто та покласти відпочити на 2 години в холодильник. Зробити руками кульки, зверху посипати морською сіллю і поставити у піч. Там 10 градусів, пильнувати 25 хвилин.
За 2 тижні до Різдва прийнято пекти штоллен. Це різдвяний кекс на дріжджовому тісті родом з Німеччини. У ньому має бути багато цукатів, родзинок, горіхів. Як не дивно у випічці має бути алкоголь, завдяки якому ця святкова випічка довго зберігається.
Коментарі