Шашлик - одна з найпопулярніших страв теплої пори року. Найчастіше його готують влітку, збираючись великою компанією.
Для шашлику зазвичай беруть м'ясо свинини або курки. Однак варто пам'ятати, що все вирішує правильний маринад.
Що не варто додавати в маринад
Майонез. При термічній обробці соус лише шкодить здоров'ю, а при смаженні - розпадається на маленькі шматки й підгорає.
Оцет. Кислота зробить м'ясо жорстким і "гумовим".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контролюють тиск, вагу та впливають на депресію: 10 корисних спецій для здоров'я
Зелень. При смаженні вона підгорить і лише зіпсує смак м'яса. Зеленою цибулею, кропом або петрушкою можна прикрасити страву перед подачею.
Сіль. Не додавайте в маринад багато солі, оскільки вона зробить м'ясо сухим. Краще солити шашлик перед самим смаженням.
Цибуля - дуже корисна овочева культура, бо містить у своєму складі безліч вітамінів. Але гіркота в цибулі може зіпсувати не лише свій смак, а й усієї страви загалом. Gazeta.ua зібрала дієві способи як позбутись неприємного смаку в цибулі, яку вважають одним з найпопулярніших овочів.
Коментарі