середа, 11 вересня 2024 02:20

Зіпсує смак: інгредієнт, який не можна додавати в маринад до шашлику

Зіпсує смак: інгредієнт, який не можна додавати в маринад до шашлику
Невдалий маринад може лише зіпсувати смак м'яса. Фото: Pinterest

Шашлик - одна з найпопулярніших страв теплої пори року. Найчастіше його готують влітку, збираючись великою компанією.

Для шашлику зазвичай беруть м'ясо свинини або курки. Однак варто пам'ятати, що все вирішує правильний маринад.

Що не варто додавати в маринад

Майонез. При термічній обробці соус лише шкодить здоров'ю, а при смаженні - розпадається на маленькі шматки й підгорає.

Оцет. Кислота зробить м'ясо жорстким і "гумовим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контролюють тиск, вагу та впливають на депресію: 10 корисних спецій для здоров'я

Зелень. При смаженні вона підгорить і лише зіпсує смак м'яса. Зеленою цибулею, кропом або петрушкою можна прикрасити страву перед подачею.

Сіль. Не додавайте в маринад багато солі, оскільки вона зробить м'ясо сухим. Краще солити шашлик перед самим смаженням.

Цибуля - дуже корисна овочева культура, бо містить у своєму складі безліч вітамінів. Але гіркота в цибулі може зіпсувати не лише свій смак, а й усієї страви загалом. Gazeta.ua зібрала дієві способи як позбутись неприємного смаку в цибулі, яку вважають одним з найпопулярніших овочів.

Зараз ви читаєте новину «Зіпсує смак: інгредієнт, який не можна додавати в маринад до шашлику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути