Запечена вівсянка - це ідеальний сніданок для тих, хто цінує смачну й корисну їжу. Ця страва зарядить енергією на весь день. Готувати її просто, а результат перевершить всі ваші очікування. Її полюблять навіть ті, хто є противником ранкових каш.
Особлива родзинка саме цього рецепта - пюре з фініків. Воно додасть каші більше солодкуватості та приємного присмаку. Фініки - це чудова заміна цукру, вони не мають "порожніх калорій".
Запечена вівсянка з фініками: рецепт
Інгредієнти
Пластівці вівсяні - 3 скл.
Молоко 2,5% - 3 скл.
Кориця - 1 ч. л.
Кокосова стружка - 7 ст. л.
Волоські горіхи - 1/4 скл.
Фінік - 5 шт.
Банани - 1 шт.
Полуниця - 10 шт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять ідей, як зробити вівсянку смачнішою
Як приготувати
Змішайте вівсяні пластівці з корицею, кокосовою стружкою та подрібненими волоськими горіхами.
Очистьте фініки від кісточок та розімніть їх виделкою, додавши три столові ложки гарячої води, аби утворилася однорідна солодка паста.
Влийте у суміш вівсянки молоко, додайте фінікову пасту, дрібно порізану полуницю та банан і добре перемішайте. Викладіть додаткові шматочки полуниці та банана зверху.
Запікайте у розігрітій на 190 °C духовці 45-60 хв. Дайте охолонути протягом 15 хв. і подавайте до столу.
Коли є трохи часу, готувати сніданок для рідних - справжнє задоволення. Їм обов'язково сподобається тепла вівсянка зі шпинатом та сиром фета.
Готується просто та швидко - зелень помити, вівсянку зварити, усе з'єднати і заправити. До такої страви також підійдуть яйця-пашот, які можна легко приготувати за 5 хвилин.
Коментарі