Коли є трохи часу, готувати сніданок для рідних - справжнє задоволення.
Їм обов'язково сподобається тепла вівсянка зі шпинатом та сиром фета.
Готується просто та швидко - зелень помити, вівсянку зварити, усе з'єднати і заправити. До такої страви також підійдуть яйця-пашот, які можна легко приготувати за 5 хвилин.
Фівсянка зі шпинатом та сиром фета
Інгредієнти
Пластівці вівсяні - 2 скл.
Лимон, сік - 2 ч. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Перець червоний мелений - 1/8 ч. л.
Шпинат - 100 г
Салат свіжий - 100 г
Томати - 2 шт.
Фета - 3/4 скл.
Оливкова олія - 2 ст. л.
Кріп, гілочка - 2 ч. л.
Цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.
Оливки за смаком
Вода - 4 скл.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять ідей, як зробити вівсянку смачнішою
Як приготувати
Змішайте 4 склянки води, лимонний сік, сіль, ½ чайної ложки перцю та червоний перець, доведіть до кипіння у великій каструлі.
Додайте вівсяні пластівці, зменште вогонь до середнього та варіть, часто помішуючи, поки вівсянка не стане м'якою, а суміш злегка не загусне, близько 7 хвилин. Зніміть каструлю з вогню, викладіть зі шпинатом, салатом та томатами у тарілку і додайте фету, олію та кріп.
Перед подачею прикрасьте зеленню та оливками.
Сніданок обов'язково має бути ситним та поживним, щоб був заряд енергії на весь день.
До ранкового раціону мають входити цілозернові продукти, фрукти та овочі. Gazeta.ua ділиться трьома рецептами поживного, ситного та смачного сніданку.
Коментарі