Соковите м'ясо, запечене цілим шматком, стане чудовою прикрасою святкового столу. Воно виходить ароматним, ніжним і кориснішим, ніж смажене. Ці рецепти приготування яловичини є універсальними на всі випадки. Знаючи основні принципи її приготування, можна з будь-якого прийому їжі зробити свято.
Яловичина в рукаві по-східному з імбиром

Інгредієнти:
яловичина шматок вагою 1 кг
2 зубчики часнику
½ склянки соєвого соусу
¼ склянки олії
3 ч. л. імбиру свіжого шматочками
на кінчику ножа гострий перець
Приготування:
Подрібнити часник і імбир в блендер.
Перемішати з олією і соєвим соусом. В маринад викласти м'ясо і залишити на півгодини - за цей час кілька разів перевернути.
Перекласти м'ясо в рукав для запікання. Деко з ним поставити в розігріту до 200 градусів духовку.
Готувати годину до готовності. Рукав розрізати, викласти м'ясо на тарілку і полити соусом з рукава.
Яловичина в рукаві з цибулею і паприкою

Інгредієнти:
800 г яловичини одним шматком,
1 цибулина
3 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. паприки меленої
1 ч. л. меленого чорного перцю
Приготування:
Нарізати цибулю півкільцями. З'єднати з соєвим соусом, олією, спеціями.
Покласти в соус м'ясо і залишити для маринування на 1 годину при кімнатній температурі. За цей час кілька разів перевернути.
Потім його покласти (можна разом з цибулею) в рукав для запікання. Поставити в духовку розігріту до 200 градусів.
Запікати 1 годину до готовності.
Коментарі