"Дуже люблю гарбузи. Минулого року на них був чималий урожай. Я запаслася ними на всю зиму. Варила каші, запікала, навіть суп варила. А це вирішила зробити кекси", – розповідає Поліна Герасімова з Києва.
Жінка збиває міксером 100 г вершкового масла, 2 яйця, 0,5 склянки цукру, пів чайної ложки солі і стільки ж соди, 4 столові ложки меду. Додає натертий на середній терці кілограм гарбузу. Перемішує і всипає 2 склянки борошна.
"Частину борошна можна замінити крохмалем. Тоді кекси будуть більш розсипчастими. Якщо гарбуз дуже соковитий і дає багато соку, то борошна можна взяти більше", – зауважує пані Поліна.
У тісто вона додає жменю горіхів і жменю родзинок.
"Хто не любить яскраво вираженого гарбузового смаку, може додати цедру лимона чи апельсина", – підсумовує жінка.
Кекси вона запікає 20 хвилин у формочках при температурі 200 градусів. Такої кількості тіста має вистачити на 20-25 кексів.
"Діти не люблять гарбузів, хоч і торочу про корисність. А в кексах їдять. За вечір з родиною ум'яли усю випічку".
Коментарі
3