вівторок, 28 лютого 2012 11:29

З гарбуза готують смачні і корисні кекси

"Дуже люблю гарбузи.  Минулого року  на них був чималий урожай.  Я запаслася ними на всю зиму. Варила каші, запікала, навіть суп варила. А це вирішила зробити кекси", – розповідає Поліна  Герасімова з Києва.

Жінка збиває міксером  100 г вершкового масла, 2 яйця, 0,5 склянки цукру, пів чайної ложки солі і стільки ж соди, 4 столові ложки меду. Додає натертий на середній терці кілограм гарбузу. Перемішує і всипає  2 склянки борошна.

"Частину борошна можна замінити крохмалем. Тоді кекси будуть більш розсипчастими. Якщо гарбуз дуже соковитий і дає багато соку, то борошна можна взяти більше", – зауважує пані  Поліна.

У тісто вона додає жменю горіхів і жменю родзинок.

"Хто не любить яскраво вираженого гарбузового смаку, може додати  цедру лимона чи апельсина", – підсумовує жінка.

Кекси вона запікає 20 хвилин у формочках при температурі 200 градусів.  Такої кількості тіста має  вистачити на 20-25 кексів.

"Діти не люблять гарбузів, хоч і торочу про корисність. А в кексах їдять. За вечір з родиною ум'яли усю випічку".

Зараз ви читаєте новину «З гарбуза готують смачні і корисні кекси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути