Рукола урізноманітнює весняний раціон. Вона містить вітаміни групи В, вітамін С, залізо, мідь, цинк, селен, магній, калій, кальцій. Також добре впливає на нервову систему і не дає розвиватися раковим клітинам.
Зелень добре поєднується з різними сирами, м'ясом і рибою. Руколу часто додають в пасту, піцу, різото, а також в популярний соус песто.
Найпопулярнішими з неї салати. У них додають сир дор блю, який підкреслює гоструватий смак руколи. Хоча сир можна замінити горішками – кедровими або кешью. Якщо покласти грушу чи помідори - страва стане соковитішою.
Салат з помідорами, руколою і сиром
Інгредієнти:
Половина великого пучка руколи
3-4 листи салату
Жменя помідорів чері
100 г пармезану
Оливкова олія
Бальзамічний оцет
Приготування:
Листя айсберга і руколи помити і порвати руками. Помідори розрізати на четвертинки.
Пармезан нарізати тонкою стружкою з допомогою овочечистки. Викласти на тарілку зелень, томати і сир.
Змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і перець. Полити цією заправкою салат.
Салат з груші і руколи
Інгредієнти:
1 великий пучкок руколи
1 стигла груша з щільною м'якоттю
100 г сиру дор блю або будь-якого іншого сиру з блакитною пліснявою
Оливкова олія
Приготування:
Руколу замочити на півгодини в холодній воді, помити і обсушити.
Грушу почистити і нарізати кубиками або тонкими скибочками.
Викласти на тарілку зелень, зверху розкласти шматочки груші і сиру дор блю.
Посипати салат сіллю і перцем, скропити оливковою олією і бальзамічним оцтом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вражаюче поєднання: 20 ідей апетитної подачі риби на стіл
Салат з руколи і інжиру
Інгредієнти:
1/4 невеликого качана радікіо
1/4 середнього пучка руколи
4 шт. сушеного інжиру
100 г пармезану
Для заправки:
1 ч. л. меду
1 ч. л. білого винного оцту
3 ст. л. олії
Приготування:
Інжир замочити в теплій воді на 15 хв. Салат порвати руками. Пармезан нарізати тонкими шматочками, а інжир – сегментами.
Викласти на блюдо салатне листя, а на них – скибочки сиру і шматочки інжиру.
Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
Вранці не хочеться готувати. Тим більше, у вихідні. Тоді в хід ідуть весняні сендвічі та бутерброди. Є небанальне рішення – тости з редискою. Швидкі, прості, оригінальні й обов'язково смачні.
Оригінальні на смак тости з авокадо або редискою. Їх смак підкреслює терпкість лимонної цедри і м'ятна свіжість.
Їх рецепти дав відомий кухар Євген Клопотенко.
Коментарі