пʼятниця, 25 червня 2021 02:28

Важливо знати: назвали сім лайфхаків зберігання сиру

Автор: ukrhealth.net
 

Сир не буде псуватися, якщо дотримуватися певних хитрощів зберігання. З ними він не покриється плівнявою і збереже смак.

Лайфхаки:

1. Тримати сир можна в пергаменті, у скляному, керамічному, емальованому посуді. Пластик не рекомендується для тривалого контакту з сиром.

2. Має бути температура 3-8°C. Це може бути підвал, льох або холодильник. При цьому уникати різких перепадів температури. Сир цього не любить і може змінити свою структуру і смак.

3. Сир важливо тримати закритим. Він має властивість натягувати оточуючі запахи.

4. Продукт не варто замотувати у поліетилен довше, ніж на 2-3 дні, інакше він може стати липким і вкритися пліснявою. Найкраще спочатку помістити його у папір, а вже потім в пакет. Так сир не запліснявіє і утримає вологу.

При зберіганні сиру в поліетиленовому пакеті покладіть разом із ним шматочок цукру. Це вбереже сир від плісняви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради від судді "Майстер Шеф": що приготувати із залишків овочів

5. Перед подачею дістаньте сир заздалегідь за 1 годину. Так продукт відновить свій природний запах і смак. А ось нарізати сир краще безпосередньо перед подачею на стіл.

Будь-який мед з часом кристалізується. Це створює певні труднощі тим, хто замінює ним цукор та додає до складу випічки. Попри це свої корисні властивості не втрачає. Тож з питанням, як його розтопити зіштовхується більшість із нас. Найбезпечніший та простіший спосіб – зробити це природним шляхом. Варто обгорнути мед темною тканиною та покласти в тепле, сонячне місце, наприклад, на балкон. При цьому банку слід раз в кілька годин повертати. Протягом дня мед повинен відтанути.

Зараз ви читаєте новину «Важливо знати: назвали сім лайфхаків зберігання сиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути