Сир не буде псуватися, якщо дотримуватися певних хитрощів зберігання. З ними він не покриється плівнявою і збереже смак.
Лайфхаки:
1. Тримати сир можна в пергаменті, у скляному, керамічному, емальованому посуді. Пластик не рекомендується для тривалого контакту з сиром.
2. Має бути температура 3-8°C. Це може бути підвал, льох або холодильник. При цьому уникати різких перепадів температури. Сир цього не любить і може змінити свою структуру і смак.
3. Сир важливо тримати закритим. Він має властивість натягувати оточуючі запахи.
4. Продукт не варто замотувати у поліетилен довше, ніж на 2-3 дні, інакше він може стати липким і вкритися пліснявою. Найкраще спочатку помістити його у папір, а вже потім в пакет. Так сир не запліснявіє і утримає вологу.
При зберіганні сиру в поліетиленовому пакеті покладіть разом із ним шматочок цукру. Це вбереже сир від плісняви.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради від судді "Майстер Шеф": що приготувати із залишків овочів
5. Перед подачею дістаньте сир заздалегідь за 1 годину. Так продукт відновить свій природний запах і смак. А ось нарізати сир краще безпосередньо перед подачею на стіл.
Будь-який мед з часом кристалізується. Це створює певні труднощі тим, хто замінює ним цукор та додає до складу випічки. Попри це свої корисні властивості не втрачає. Тож з питанням, як його розтопити зіштовхується більшість із нас. Найбезпечніший та простіший спосіб – зробити це природним шляхом. Варто обгорнути мед темною тканиною та покласти в тепле, сонячне місце, наприклад, на балкон. При цьому банку слід раз в кілька годин повертати. Протягом дня мед повинен відтанути.
Коментарі