Львів'янка Анастасія Іващенко любить готувати суп на пиві. Каже, що він особливо подобається чоловіку. Рецепт підказала подруга, яка довго жила в Чехії , там цей суп дуже популярний і називається "Пивна полєвка".
"Беру літрове світле пиво - так смак ніжніший виходить, якщо брати темне – суп буде з гірчинкою. Для супу потрібно 5-6 картоплин, селера, одна морквина, цибуля, гриби, шампіньйони або білі, 150 грам мисливських ковбасок, ну і головний інгредієнт – пиво. Суп можна варити на курячому бульйоні або на воді. Овочі - картоплю, селеру, моркву, цибулю – почистити, помити. Картоплю нарізати великими кубиками, селеру і моркву – середніми, ковбаски– товстими кружальцями. Цибулю дрібно посікти", – каже господиня.
На суміші олії і вершкового масла спасерувати цибулю до золотистого кольору. Додати моркву і селеру, обсмажити все разом до готовності. Окремо нарізати гриби і мисливські ковбаски і разом трохи обсмажити на олії. Воду або бульйон довести до кипіння, вкинути картоплю. Додати суміш з моркви і селери, потім обсмажені гриби і мисливські ковбаски.
Через 3 хвилини додати пиво, в такій пропорції: на шестилітрову каструлю – літр пива. Наприкінці додати сіль, перець і овочеву приправу. Подавати гарячим, добре смакує із чорним хлібом.
Коментарі