Киянка Марія Шевчук взимку готує овочевий суп. Для цього бере половину свіжого болгарського перцю, 100 гр свіжого зеленого горошку, один помідор, цвітну капусту, п'ять картоплин, півморкви, одну цибулину і 200 грам нежирної свинини або курячих крилець. Заправляє суп двома шматками плавленого сиру та кидає кріп. До супу ще можна додати 5-6 шампіньйонів, цибулю-порей та шматочок сельдерею.
"Найкраще в овочевому супі те, що можна кидати все, що є в холодильнику з овочів. Єдине, я не пробувала додати буряк. Він певно, зіпсує весь колір", - каже Марія.
Коли м'ясний бульйон закипить, жінка кидає картоплю, цибулю, моркву і цвітну капусту. Варить з 15 хвилини. Потім додає порізаний перець і горошок. Помідор кидає вже на наприкінці, разом із сіллю.
"Важлива деталь: плавлений сирок краще кидати в суп за 15 хвилин до закінчення. Інакше він не розплавиться і буде плавати в супі шматками", - радить жінка.
Марія не засмачує суп смальцем, чи соняшниковою олією.
"Жирності вистачає в плавленому сирку. Раджу брати марки "Президент" з вершковим смаком. Можна додати ще сметани", - зауважує Марія.
Коментарі