Шпинат – універсальний продукт. Його можна споживати в їжу в сирому вигляді, додаючи в салат, або в овочеві коктейлі. З шпинату можна готувати окремі страви чи додавати в супи. Якщо варити - то якомога менше часу. В свіжому шпинаті міститься найбільша кількість вітамінів і мікроелементів. Як тільки ми починаємо термічно обробляти страву з шпинату, то корисні речовини зменшуються наполовину.
"У свіжому вигляді не можу вмовити дітей їсти шпинат, їм не дуже подобається. Тому ховаю його у смачних стравах, - розповідає вінничанка Ірина Болтак. - У пирогах, рулетах чи крем-супах шпинат їмо протягом усього року. Одна із улюблених страв — м'ясний рулет зі шпинатом та козячим сиром. Швидкий у приготуванні — годиться і для повсякденного, і для святкового меню".
Інгредієнти:
Яловичий фарш - 1 кг
Яйце - 2 шт.
Ріпчаста цибуля - 1 шт
Часник - 3 зубчики
Зелена цибуля - 3 пучка
Козячий сир - 100 гр.
Томатна паста - 2-3 ст. л.
Шпинат
Розмарин — 2 гілочки
Сіль, чорний мелений перець, орегано — за смаком
Приготування:
Для початку готуємо інгредієнти — нарізаємо цибулю, часник, зелену цибулю і розмарин. Іншу гілочку розмарину - на прикрасу рулету. У блендері подрібнюємо часник з цибулею до пюреобразного стану.
У фарш додаємо перемелені цибулю з часником, зелену цибулю, два яйця, розмарин, орегано, сіль і перець. Все добре перемішуємо руками.
На харчову плівку викладаємо фарш. Повинен вийти прямокутник висотою до 3 сантиметрів.
По центру викладаємо шпинат і козячий сир. Потім необхідно загорнути рулет. Для цього піднімаємо один край плівки і загортаємо одну сторону рулету. Проробляємо таку ж операцію з іншою стороною. За допомогою плівки викладаємо рулет на деко для запікання.
Зверху м'ясний рулет змащуємо томатною пастою, прикрашаємо листочками розмарину і ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів дузовку на 45-60 хвилин.
Рулет повинен бути рум'яним зверху. Можна потримати його 45 хвилин в духовці, потім її вимкнути, трохи прочинити двері й залишити так страву ще на 15 хвилин.
Перед подачею прикрасити свіжими гілочками розмарину.
Коментарі