Український червоний борщ має багато інтерпретацій. Щоб зробити його зовсім несхожим на класичний рецепт, у нього наливають квас та ріжуть оселедець. Вони не занадто змінюють страву. Лише дають новий присмак. Печений червоний буряк дарує борщу печений аромат, а сушені гриби - лісову свіжість.

Інгредієнти:
буряк 5 шт.
морква 1 шт.
корінь петрушки 1/2 шт.
цибуля ріпчаста 2 шт.
селера 2 шт.
олія соняшникова 2 ст. л.
вода 1/2 скл.
борошно пшеничне 2 ст. л.
квас хлібний 2 скл.
сушені гриби 60 г
оселедець 2 шт.
Приготування
Буряк добре помити і запекти в духовці при 180 градусах до м'якості.
Зняти шкіру і порізати тонкими смужками. Скласти в каструлю.
Сушені гриби замочити в теплій кип'яченій воді на 15-20 хвилин, потім воду злити і відварити в підсоленій воді.
Гриби вийняти, бульйон з нього налити у склянку. Моркву, петрушку і селеру дрібно порізати.
Цибулю подрібнити і підсмажити на 2 ложках олії. Овочі додати до буряка, влити ще 1 ложку масла, півсклянки води і дати підсмажитися.
Читайте також: Карпатський наваристий бограч варять в казані
Потім вмішати 2 ложки борошна і додати 2 склянки квасу, грибний бульйон і окріп так, щоб овочі були покритими рідиною.
Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і поварити хвилин 7-10.
У готовий суп додати відварені гриби і шматочки солоного оселедця. Дати трохи постояти і подавати.
Коментарі