"Суп з фрикадельками готується усього півгодини. Прочитала, що це - один із найкорисніших супів, які швидко готувати. Є кілька секретів та вдосконалень, які я помітила і використовую сама", - каже Аліна Бойчук із містечка Стрий, що на Львівщині. Увечері після роботи готує суп із фрикадельками.
Основа супу - фрикадельки, які готують із різних сортів м'яса. Із птиці суп вийде більш дієтичний, з телятини - із насиченим смаком. А найцікавіший варіант - змішаний м'ясний фарш із яловичини і свинини. Іноді в фарш додають і розмочені сухі гриби, які теж збагачують смак.
"Для дволітрової каструлі супу знадобиться 300-350 грам готового фаршу. М'ясо дрібнимо разом із зубчиком часнику та маленькою цибулиною у м'ясорубці. Перчимо та солимо. Ставимо на півгодини в холодильник - так фрикадельки краще ліпитимуться. Для більшої ніжності можна додати у фарш розмочу у молоці скибочку батона. Яйце в фарш не рекомендую класти, воно додасть зайву каламутність бульйону. Так само і борошно, кульки зліпляться і без нього", - радить стриянка.
2-3 великих картоплини господиня нарізує невеликими кубиками, промиває в холодній воді. Ставить каструлю на середній газ, коли закипає - додає картоплю, солить. Чистить одну моркву та цибулю. Моркву тре на дрібній тертці, цибулю дрібно ріже. На соняшниковій олії в сковорідці пасерує цибулю, додає моркву. Готову зажарку додає в суп.
З фаршу скатує щільні кульки однакового розміру. Кульки можна зробити маленькими - величиною з лісовий горіх, або більшими, як кому смакує. По черзі опускає фрикадельки в овочевий суп. Готує суп ще 10 хвилин, поки м'ясні кульки не піднімуться догори каструлі.
"При бажанні в суп можна додати нарізаний соломкою або квадратиками болгарський перець. Інколи додаю рис, макаронні вироби, коли хочу, аби супчик був густіший. Мій секрет - це сире яйце, яке я вливаю за три хвилини до повної готовності. Над каструлею розбиваю яйце, і цівкою вливаю у суп білок та жовток. Ножем у воді розбовтую його. Виходить біло-жовте яєчне пір'я. Красиво і смачно", - додає господиня.
Поліпшать смак супу пряні трави і приправи - лавровий лист, перець горошком, імбир, хмелі-сунелі. Готовому супу бажано постояти в закритій каструлі, щоб настоятися. У тарілки Аліна Бойчук рекомендує додавати нарізану дрібно зелень - петрушку, кріп, зелену цибулю.
У класичний суп з фрикадельками додають сире яйце6
×
Коментарі