Столичний дизайнер одягу Едуард Насиров на фестивалі здорової їжі Best Food Fest у Києві провів майстер-клас із приготування панцанелли. Біля стенду кулінарного журналу Cooker, який організує майстер-клас, збирається натовп. Дизайнеру допомагають дві помічниці. Готують і нарізають інгредієнти.
"Панцанелла - це класичний італійський салат із томатами і черствим хлібом, - розповідає Едуард Насиров. - Популярний в усьому світі. Люблю його, бо простий і смачний. Це швидкий вегетаріанський рецепт. Продукти не потребують термообробки, крім підсушування хліба. Чотири великих помідори накраюю скибками. Мають бути дуже стиглими і соковитими. "
Подрібнює помідори у блендері. Додає чотири столові ложки оливкової олії і дві столові ложки винного оцту і перемішує.
"Олія має бути першого холодного віджиму. Багетний хліб ріжу скибками і підсушую в духовці."
На деко викладає шматочки хліба і заливає двома третинами томатного пюре. Невелику кримську червону цибулину нарізує тонкими півкільцями і посипає зверху. Висипає нарізані півкільцями два середні огірки зі шкіркою. Потім рівномірним шаром розкладає 300 грамів маленьких помідорів черрі, столову ложку каперсів і чверть склянки рожевих оливок.
"Це італійські оливки каламата. Їх вважають найкращими в світі. Вони дуже ніжні, бо повністю зріють на дереві. Мають тонку шкірку і соковиту м'якоть. Їх зазвичай готують з оливковою олією і винним оцтом, бо вони найкраще підкреслюють аромат."
Солить морською сіллю і перчить усю страву. Поливає залишками соусу і присипає порваними вручну листками базиліку. Учасники за хвилину розбирають весь салат.
"Така смакота! - каже подрузі брюнетка років 20. - Я такий їла на Сіцилії. Сьогодні ж вдома приготую."
Якщо залишити ненадовго у холодильнику, салат настоїться і стане ще смачнішим.
Коментарі