В італійське печиво Кантучіні додають улюблені горіхи, сухофрукти, приправи, цедру, мед, какао і кунжут. Тісто виходить дуже солодке.
Рецепт розповіла Gazeta.ua Тетяна Троян, молода мама і фудблогер зі Львова.
Інгредієнти:
Борошно - 300 г;
Вершкове масло - 50 г;
Цукор - 220 г;
Яйця - 2 шт;
Розпушувач - 1 ч.л;
Сіль - 1 ч.л;
Цедра, горіхи, какао, кунжут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашню пасту потрібно з'їсти протягом 4 годин
Приготування:
Візьміть шматок масла, розріжте його на невеликі шматочки і викладіть у глибоку миску, в якій буде вимішуватися тісто. Висипте в неї цукор і починайте розтирати. По одному додайте яйця, продовжуючи розтирати. Коли яєчна маса готова, додайте по черзі всі сухі інгредієнти - борошно, сіль, гашену соду і починайте вимішувати.
Коли тісто стане тугим, розділіть його на дві частини. В одну додайте цедру і арахіс, а іншу - какао і кунжут.
Мокрими руками сформуйте з тіста "ковбаску" шириною 5 см і довжиною 3-4 см. Викладіть її на деко з пергаментом. Змажте жовтком і випікайте 20 хв при температурі 160 градусів. Потім дістаньте деко з "ковбаскою" з духовки і наріжте її по довжині на односантиметрові шматочки. Після цього, розкладіть печиво на пергамент і допікайте ще 10 хв.
Коли печиво буде готове, дайте йому охолонути, перекладіть в блюдо і подавайте до столу.
Долма - страва закавказької кухні, схожа на українські голубці. Але м'ясний фарш загортають не у капустяне, а виноградне листя. За класичним рецептом долму робить Хаккі Аксу, шеф-кухар столичного ресторану азербайджанської кухні "Кебаб Даш".
Коментарі