Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2018 14:05

Домашню пасту потрібно з'їсти протягом 4 годин

Домашня паста виходить найкорисніша і найсмачніша, бо для її приготування потрібні лише борошно і яйця. Термін придатності свіжої пасти - 4 години, інакше її потрібно засушити або заморозити. Тоді термін зберігання подовжується на 2 тижні.

Рецепт розповіла Gazeta.ua Тетяна Троян, молода мама і фудблогер зі Львова.

Автор: Тетяна Троян
  Італійці використовують для домашньої пасти борошно тільки з твердих сортів пшениці
Італійці використовують для домашньої пасти борошно тільки з твердих сортів пшениці

Інгредієнти:

Борошно з твердих сортів пшениці - 300 гр;

Борошна з м'яких сортів, вищого гатунку - 100 гр;

4 яйця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 способів оригінальної подачі млинців на Масляну

Для пасти придбайте борошно, на пачці якого вказано "для пасти", помол "tipo 00", або "борошно з твердих сортів пшениці". На це потрібно звертати увагу в першу чергу під час вибору. Вартість 1 кг борошна, приблизно 80 грн.

Пасту можна зробити повністю на воді - для пісного варіанту, або поєднати воду та яйця.

Приготування:

Для тіста візьміть 4 яйця і 300 гр борошна з твердих сортів пшениці, а також 100 гр борошна з м'яких сортів. Висипте борошно на дошку, зробіть заглиблення по середині і вбийте туди яйця. Кінчиками пальців, обережно перемішуйте рідину яєць з борошном.

Вимішуйте тісто ретельно. Спочатку воно буде грудочками, потім зліпиться до купи, але буде трохи рихле. Коли тісто стане відчутно еластичним і однорідним - тоді зупиніться. Після цього заверніть його в плівку і залишити в холодильнику мінімум на 30 хв. Якщо немає машинки для пасти, тоді потрібна качалка і терпіння. Тепер розкачайте тісто в залежності від того, якої довжини хочете пасту. Зробіть це якнайшвидше, бо тісто швидко сохне.

Після цього зверніть тісто рулетиком і розріжте на полоски шириною 1,5 см. Однак, за бажанням їх можна робити більш широкими чи зовсім тоненькими. Налийте у каструлю 3 л води. До підсоленої кип'яченої води вкиньте 400 гр пасти, і одразу ж починайте її добре помішувати, щоб не додавати до води олію. Після кипіння варіть пасту приблизно 1,5-3 хв, до стану "аль денте" (трохи недоварена).

Піца не в кожній країні готується за однаковим рецептом. Американська має товстіше тісто, а італійська завжди тонко розкочується, але не качалкою, а руками. Борошно беруть тільки твердих сортів, щоб не повніти. Американці ж піцу готують пишну і чого тільки в неї не додають.

Зараз ви читаєте новину «Домашню пасту потрібно з'їсти протягом 4 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути