Період передріздвяного посту прикрасить короп, запечений у білому вині. Цю страву пропонують до святкової вечері, але так само вона буде в пригоді під час грудневого прийому гостей.
Рецепт публікує poradnikogrodniczy.pl.
Інгредієнти:
Філе одного коропа
Чищені горіхи фундука або кешью – 50 г
Лимон – 1 шт
Олія – 2 ложки
Мед – 2 ложки
Сіль, перець – за смаком
Борошно – 1 склянка
Біле сухе вино – 2 склянки
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-3 прості пісні страви
Приготування:
Нарізати філе коропа. Намастити соком лимона. Залишити на годину в холодильнику. Холодну рибу обваляти у борошні, посолити, поперчити. Трохи підсмажити. Коли риба стане золотистою, покласти її в посудину, яка зберігає тепло та у духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Тим часом смажимо на сковорідці горіхи. Коли підрум'яняться, доливаємо до них три четвертих склянки вина і дві ложки меду, постійно помішуючи. Спеченого коропа поливаємо соусом.
Коментарі