Із гарбуза можна не тільки готувати солодкі каші та додавати до м'яса. З ним дуже смачним виходить наваристий суп із креветками. Гарбуз можна замінити на картоплю з морквою або папайю. Але результат буде вже іншим. Ніжні кубики гарбуза підкреслюють аромат сушених трав і характерну солодкість від запікання, а густий бульйон приємно зігріває і радує яскравим насиченим кольором. Це щось неймовірне, особливо з креветками, свіжою зеленню і шматком хліба.
Інгредієнти:
Гарбуз - 300 г
Цибуля - 1 шт
Селера - 2 ст
Часник - 2 зубчики
Сушені трави - 1-2 ч. л
Креветки - 100 г
Булгур - 150 г
Приготування:
Очищаємо гарбуз від насіння і шкірки, ріжемо кубиками 1,5 см.
Кубики складаємо в форму для випічки або на деко, збризкуємо оливковою олією і посипаємо улюбленими сушеними травами
Все перемішуємо і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо, доки кубики стануть м'якими.
У цей час нарізаємо дрібно цибулю, селеру і часник.
Креветки поварити в окропі хвилини 3-4. Потім очистити.
Обсмажте креветки на оливковій олії по 2 хвилини з кожного боку, щоб з'явилася скоринка.
Перекладіть креветки в окрему чашку і обсмажте часник на оливковій олії хвилину
Потім додайте цибулю і селеру.
Коли цибуля стане м'якою, насипте в каструлю булгур. Ідею ми запозичили у різотто - наситили оливкову олію ароматами часнику, цибулі та селери. Тепер булгур вбере цю олію, отримавши ті самі аромати. Замість нього можна взяти рис або дрібну пасту.
Обсмажуємо булгур 2-3 хвилини. Потім вливаємо літр бульйону - овочевого, курячого, грибного.
Вийміть гарбуз з духовки, відкладіть третину кубиків в тарілку і розімніть виделкою в пюре.
Читайте також: У рибний суп з томатною пастою додають часник та паприку
Додайте це пюре в суп. Він стане густішим, непрозорим, а весь суп - яскравішим і цікавішим. Варіть його до готовності бульйону.
Наприкінці додайте кубики гарбуза і креветки. Якщо необхідно, розбавляйте суп бульйоном до тієї консистенції, яка вам подобається.
Коментарі