22-річна Олена Іщук з Вінниці щоосені сидить на гарбузовій дієті. За місяць скидає до 7 кілограмів.
"В усе додаю гарбуз, - пояснює Олена. - Гарбуз додаю в супи, каші, рагу. Торік знайшла цікавий рецептик чіпсів з гарбуза. Стиглий гарбуз ріжу тоненькими скибочками, складаю на тарілку і ставлю в мікрохвильовку на 7 хвилин, для аромату притрушую цедрою апельсину чи лимону. Сухі чіпси дуже смачні, іноді я не досушую їх до кінця, тоді вони виходять трохи ніби вялені, такі схожі на курагу. Їх додаю в тісто замість родзинок."
54-річна Олена Дахненко з гарбуза робить кашу із затіркою.
"Для приготування каші треба брати стиглий гарбуз, нарізати його невеличкими шматками, відварити до напівготовності. Тим часом готуємо тісто: 0,5 склянки борошна, 1 яйце, трішки солі, води – скільки візьме. Тісто має бути таке, як на вареники. Коли гарбуз проварився – зливаємо воду та заливаємо молоком, туди ж щіпаємо тісто, це і є затірка.
Замість затірки у кашу можна додавати макарони або ж крупи, кому які подобаються.
Для пирогів з гарбузом робить несолодку начинку.
"Потрібно натерти гарбуз на крупну тертку, заправити жареною на олії цибулею, посолити та щедро поперчити. Тісто міситься на сухих дріжджах: 30 грамів заливаю 1 склянкою молока. Додаю 3 склянки борошна, 2 яйця, 3-4 столові ложки олії, 1 столову ложку цукру, сіль на кінчику ножа. Коли тісто зійде – виробити у формі кружалець, покласти начинку, сформувати пироги. Випікати 35-40 хвилин, в залежності від величини пиріжків та товщини тіста."
Коментарі
1