Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2012 06:30

Виразка шлунка виникає від браку вітаміну А

Автор: фото з сайта www.nmedik.ru
  Фітотерапевти радять пити обліпихову олію під час їди. Вона заживляє слизову оболонку шлунка
Фітотерапевти радять пити обліпихову олію під час їди. Вона заживляє слизову оболонку шлунка

— Працюю в три зміни, їм по ночам, — говорить киянин Олексій Медведчук, 28 років. Він вилікував виразку народними способами. — Робота нервова, весь час начальник смикає. Два місяці тому прихватило. Боліло наче в грудях. Ковтнув зонд, побачили язву в дванадцятипалій кишці. Дружина потягла до фітотерапевта. Він прописав олію обліпихи.

Пив по чайній ложці з їжею по п'ять разів на день протягом двох тижнів. Болі зникли вже через чотири дні. За два місяці на обстеженні виразки не виявили.

— Кожен десятий мій пацієнт мав виразку. Після лікування ніхто не повертався із загостренням, — каже столичний фітотерапевт Борис Скачко, 47 років. — Виразка дванадцятипалої кишки розповсюджена серед молоді. Старше покоління здебільшого має недугу шлунка.

Хворим необхідно часто їсти. Шлунок виробляє багато кислоти. Якщо немає їжі, вона роз'їдає слизову оболонку до виразок.

— Пацієнтам назначаю масло обліпихи, шипшини, зародків пшениці. Вони багаті на вітамін А. Якщо харчування п'ятиразове, приймають по 10-15 крапель під час їжі. Триразове — по 30. У першому випадку одужують за три тижні, у другому — за місяць чи два. Шлунок хворіє через брак вітаміну А. Тому раджу також їсти більше моркви, шпинату, гарбуза.

Допомагають слиз із насіння льону, коріння алтею лікарського. Столову ложку або насіння, або порошку алтею заливають на ніч склянкою холодної кип'яченої води. Зранку варять із нього кисіль. За день випивають склянку навару, розділяючи його між прийомами їжі. Одужують за два місяці.

— Хвороба трапляється й на нервовому ґрунті. Буває, людині достатньо посваритися з кимось, щоб відкрилася виразка.

Щоб заспокоїти нервову систему, лікар радить нюхати ефірні олії м'яти, лаванди, шавлії.

— Виразка шлунка інколи виникає через хворобу судин. Їх складно лікувати травами. Із застарілою хворобою краще звернутися до гастроентеролога. Є ризик, що з'явиться ракова пухлина. Тоді треба постійно обстежуватися і робити операцію.

Столичний гастроентеролог Сергій Березовський, 50 років, застерігає від самолікування.

— Виразка — хвороба непередбачувана. Іноді супроводжується кровотечею. Розповсюджені "німі" — без болю. Такі небезпечні, бо переходять у хронічні. Бувають випадки, коли виразки проривають у черевну порожнину, починається перитоніт. Таке трапляється, якщо хворий піднімає важке.

Зазвичай виразки заживають самі. Пояснює на прикладі порізаного пальця.

— Маж його чи не маж, він усе одно заживе. Виразка — та сама рана, тільки всередині. Вона буде відкриватися і закриватися, лишаючи рубці. У кишечнику це може призвести до звуження та непрохідності.

Зараз ви читаєте новину «Виразка шлунка виникає від браку вітаміну А». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути