Натуральний яблучний сік, виготовлений в домашніх умовах - напій, який стане знахідкою в будь-яку пору року. Особливо популярний взимку, адже підвищує імунітет. Багатий вітамінами: А, В, і C.
Яблучний сік із м'якоттю
Інгредієнти:
яблука - 1,5 кг,
вода - 2 скл.,
цукровий сироп - 1 скл.
Приготування:
Очищені яблука нарізати дольками. Перекласти скибочки у велику каструлю, бажано емальовану та налити воду. Дочекатися закипання, готувати 15 хв. Збити у пюре яблучну м'якоть в м'ясорубці або блендері. Через м'ясорубку яблучну основу пропустити двічі, для більшої ніжності. Змішати яблучне пюре і цукровий сироп, поставити на плиту. Як тільки закипить, відрахувати п'ять хвилин. Охолодити масу і знову протерти пюре. Найкраще використовувати металеве сито. Повторно закип'ятити, розлити в підготовані банки й закупорити.
Яблучний сік без цукру
Інгредієнти:
яблука - 1,7 кг.
Приготування:
Очищені яблука подрібнити невеликими шматками. Фрукти можна використовувати разом із серцевиною. Завантажити яблука партіями в соковижималку. Сік, що утворився, процідити через марлю або через сито, вилити в миску або каструлю, де він буде варитися. Ємність із соком поставити на вогонь і довести до кипіння. У процесі теплової обробки м'якоть, що залишилася після проціджування, буде підійматися вгору і її потрібно знімати, використовуючи шумовку. Коли напій закипить, вогонь зменшити, проварити 10 хв. Готовий яблучний сік розлити у стерильні банки, закрити кришками. Банки потрібно перевернути та укутати до охолодження.
Яблучний сік без кип'ятіння
Інгредієнти:
яблука - 3 кг.
Приготування:
Яблука помити, розрізати на чотири частини та пропустити через соковижималку. З поверхні прибрати піну. Яблучний сік поставити на плиту. Помішуючи, довести майже до кипіння, знімаючи піну. Стежити, щоб сік не закипів. Простерилізувати банки. Кришки прокип'ятити. У підготовлену тару налити яблучний сік, закатати кришками. Перевернути, накрити теплою тканиною і залишити до ранку. Зберігти в прохолодному місці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абрикосовий джем: як приготувати солодкий десерт на зиму
Додавати до закруток ацетилсаліцилову кислоту не можна. Після взаємодії з розсолом вражає шлунково-кишковий тракт. В цілому консервація шкодить здоров'ю. Квашені продукти набагато корисніші, особливо капуста.
Коментарі