Абрикосовий сезон у розпалі, тож самий час потурбуватися про солодкі закрутки на зиму. Джем - універсальний десерт. Чудово смакує із різноманітними тостами, вівсянкою чи морозивом. Готується просто та швидко.
Абрикосовий джем з лимоном і корицею
Інгредієнти:
абрикос без кістки - 1 кг,
цукор - 550 г,
кориця - 1 шт.,
сік та цедра - 1 лимона.
Приготування:
Абрикоси нарізати шматками та засипати цукром. Залишити на кілька годин. Додати корицю й лимонну цедру, поставити на вогонь. Коли закипить, влити сік лимона. Варити до загустіння. Розлити гарячий джем по стерилізованих банках й закрити кришкою.
Абрикосовий джем на сиропі
Інгредієнти:
абрикос без кістки - 1 кг,
цукор - 1 кг,
вода - 1 л.
Приготування:
Половину абрикосів нарізати шматочками, половину залишити цілими. В каструлю насипати цукор, залити водою та варити на середньому вогні до появи бульбашок.
Додати абрикоси й періодично знімати піну, поки джем не загусне і не потемніє. Крапля готового джему не повинна розтікатися на блюдці. Остудити, накривши кришкою, оберненою рушником. Готовий джем перекласти в холодні стерилізовані банки, щільно закрутити кришкою і поставити в прохолодне місце.
Абрикосовий джем з агар-агаром
Інгредієнти:
абрикос очищений - 1 кг,
цукор - 500 г,
агар-агар - 10 г,
вода - 160 мл.
Приготування:
Замочити агар-агар у воді та залишити на 30 хвилин. Абрикоси подрібнити блендером в пюре. Перекласти абрикосове пюре на вогонь і всипати половину цукру. Агар-агар довести до кипіння. Додати решту цукру і повторно закип'ятити. Помішуючи абрикоси, тонкою цівкою влити агарово-цукрову суміш. Прокип'ятити протягом 5 хвилин. Перекласти джем у підготовлені банки.
Коментарі