вівторок, 22 грудня 2015 14:48

Томатний суп гаспачо подають із грінками
3

Гаспачо — відома іспанська страва, що являє собою холодний суп з протертих помідорів, а також огірків, оливкової олії й пряностей. Страва походить з Андалузії. Це один з небагатьох супів, в яких жоден продукт не проходить термічну обробку. Саме тому цей суп радять вживати дієтологи, бо у ньому максимально збережені усі корисні речовини.

Спочатку гаспачо вважався стравою бідняків і складався лише з хліба і томатів. Поступово в рецепт почали додавати деякі інгредієнти — оливкову олію, часник, перець. Тепер кожен шеф-кухар або домогосподарка вносять свою деталь в рецепт традиційного іспанського супу. Найголовніше в гаспачо — це стиглі солодкі томати.

Гаспачо — томатний суп зі спеціями

Інгредієнти:

- помідори — 1кілограм

- цибуля ріпчаста — 1/2 голівки

- перець зелений — 1/2 штуки

- огірки — 1штука

- оливкова олія — 170 грамів

- оцет винний білий — 2 ст.ложки

- маслини — 6 штук

- базилік, сіль та чорний мелений перець - за смаком

Приготування:

Помідори очистити від шкірки і подрібнити. Огірок, цибулю і базилік подрібнити. Перець очистити від насіння й також подрібнити. З маслин прибрати кісточки і дрібно порізати.

Подрібнити блендером до однорідності спершу помідори, потім — цибулю, огірок, оливкову олію і оцет. Перекласти всі подрібнені овочі в одну миску, перемішати. Посолити, додати чорного меленого перцю. Якщо суміш надто густа, влити трохи води.

Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на годину. До подачі злегка полити вершками, посипати дрібно порізаний огірок і покласти зверху гілочку свіжого базиліку.

Щоб приготувати домашні грінки, потрібні пару шматочків хліба. Слід нагріти сковорідку на середньому вогні. Додати оливкову чи звичайну рослинну олію. Покрутити сковорідку, аби олія рівномірно покрила її дно. Коли олія нагріється, додати на сковорідку хліб, порізаний кубиками. Смажити, помішуючи, до хрусткої кірочки з усіх боків. Часу на це йде від 5 до 7 хвилин.

Томатний суп подавати охолодженим. Можна полити вершками і оздобити дрібно порізаним огірком. Поряд покласти листочок свіжого базиліку. Також — свіжозасмажені грінки.

Зараз ви читаєте новину «Томатний суп гаспачо подають із грінками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути