


Спочатку гаспачо вважався стравою бідняків і складався лише з хліба і томатів. Поступово в рецепт почали додавати деякі інгредієнти — оливкову олію, часник, перець. Тепер кожен шеф-кухар або домогосподарка вносять свою деталь в рецепт традиційного іспанського супу. Найголовніше в гаспачо — це стиглі солодкі томати.
Гаспачо — томатний суп зі спеціями
Інгредієнти:
- помідори — 1кілограм
- цибуля ріпчаста — 1/2 голівки
- перець зелений — 1/2 штуки
- огірки — 1штука
- оливкова олія — 170 грамів
- оцет винний білий — 2 ст.ложки
- маслини — 6 штук
- базилік, сіль та чорний мелений перець - за смаком
Приготування:
Помідори очистити від шкірки і подрібнити. Огірок, цибулю і базилік подрібнити. Перець очистити від насіння й також подрібнити. З маслин прибрати кісточки і дрібно порізати.
Подрібнити блендером до однорідності спершу помідори, потім — цибулю, огірок, оливкову олію і оцет. Перекласти всі подрібнені овочі в одну миску, перемішати. Посолити, додати чорного меленого перцю. Якщо суміш надто густа, влити трохи води.
Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на годину. До подачі злегка полити вершками, посипати дрібно порізаний огірок і покласти зверху гілочку свіжого базиліку.
Щоб приготувати домашні грінки, потрібні пару шматочків хліба. Слід нагріти сковорідку на середньому вогні. Додати оливкову чи звичайну рослинну олію. Покрутити сковорідку, аби олія рівномірно покрила її дно. Коли олія нагріється, додати на сковорідку хліб, порізаний кубиками. Смажити, помішуючи, до хрусткої кірочки з усіх боків. Часу на це йде від 5 до 7 хвилин.
Томатний суп подавати охолодженим. Можна полити вершками і оздобити дрібно порізаним огірком. Поряд покласти листочок свіжого базиліку. Також — свіжозасмажені грінки.
Коментарі