Янтих – це традиційне блюдо кримських татар, дуже схоже на відомий нам чебурек. Особливістю янтиха є те, що він готується без єдиної краплі олії, але виходить не менш смачним і соковитим.
У "Кулінарній академії Олексія Суханова" на каналі "Україна" актор Ахтем Сеітаблаєв поділився рецептом цієї апетитної і дієтичної страви.
Інгредієнти:
Для тіста:
1,5-2 склянки пшеничного борошна
1/2 склянки води
1 ч. л. соняшникової олії
1/2 ч. л. солі
1 яйце
1 ч. л. горілки
Для начинки:
400 г печериць
2 ріпчасті цибулини
100 г твердого сиру
сіль і перець чорний мелений за смаком
1 гілочка петрушки
2 гілочки зеленої цибулі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Англійський пиріг "Веллінгтон-фарш" їдять гарячим та холодним
Приготування:
1. У каструльку влийте півсклянки води, додайте сіль і масло. Все доведіть до кипіння.
2. У мисці просійте борошно і влийте в неї киплячу суміш. Добре розмішайте, щоб не утворилося грудочок. Дайте тісту охолонути.
3. Охололе тісто з'єднайте з 1 курячим яйцем і додайте 1 ч. л. горілки (можна замінити іншим міцним алкоголем). Гарненько вимісіть тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. Скачайте в кулю і відправте в холодильник на 30 хвилин.
4. Наріжте дрібними кубиками печериці та цибулю. Обсмажте на олії і дайте трохи охолонути.
5. В охололий грибний фарш додайте тертий сир і дрібно порізану зелень. Посоліть і поперчіть за смаком.
6. Охолоджене тісто поріжте на шматочки і розкачайте в кола товщиною півсантиметра. У центр кожного викладіть фарш, змастивши краї окружності водою. Складіть янтих півмісяцем і гарненько заліпіть краї.
7. На розпечену суху сковороду викладіть по два присипаних борошном янтихи і обсмажте з обох сторін.
8. Готові янтихи змастіть вершковим маслом і подайте до столу, прикрасивши зеленню.
Коментарі