Англійці люблять смачно і ситно поїсти. Саме вони придумали безліч рецептів різноманітних пирогів.
"Веллінгтон-фарш" – це традиційний англійський пиріг, названий на честь герцога Веллінгтона, який здобув перемогу над армією Наполеона при Ватерлоо. Ця страва зручна тим, що подавати її можна як гарячою, так і холодною.
У "Кулінарній академії Олексія Суханова" на каналі Україна поділилися рецептом цього смачного м'ясного пирога.
Інгредієнти:
500 г яловичого фаршу
1 яйце
2 гриби печериці
1 картопля
1 морквина
1 ріпчаста цибуля
1 стебло селери
1/2 склянки зеленого горошку
500 г листкового тіста
2 ст. л. борошна
2 ст. л. соняшникової олії
2 зубчики часнику
4 гілочки розмарину
сіль і перець за смаком
Приготування:
1. Цибулю, моркву, картоплю, селеру і гриби очистіть і поріжте кубиками розміром 1 см. Подрібніть часник.
2. У великій сковороді розігрійте олію і викладіть овочі, гриби і часник. Додайте дрібно покришені гілочки розмарину і смажте протягом 10 хвилин. Всипте горошок і готуйте ще кілька хвилин.
3. Перекладіть овочеву суміш у велику миску і дайте повністю охолонути. Додайте м'ясний фарш, половину збитого яйця, сіль і перець. Ретельно перемішайте.
4. Злегка посипте борошном чисту робочу поверхню, розкачайте листкове тісто в прямокутник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курдом з ківі змащують пироги
5. Викладіть начинку, змастивши краї тіста частиною яйця, що залишилося. Надайте начинці форму довгої рівної ковбаски і загорніть в тісто так, аби вона була повністю закрита. Змастіть залишком яйця тісто зверху і з боків.
6. Рулет викладіть на деко і запікайте в духовці при температурі 180 градусів 1 годину.
Коментарі